ПУ БИЈЕЉИНА: ШТА СЕ ДЕСИЛО У ОШ „КНЕЗ ИВО ОД СЕМБЕРИЈЕ“? :: Semberija INFO ::

 

ПУ БИЈЕЉИНА: ШТА СЕ ДЕСИЛО У ОШ „КНЕЗ ИВО ОД СЕМБЕРИЈЕ“?


У просторијама Полицијске управе Бијељина Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је одржана редовна конференција за новинаре на којој су надлежни представили резултате рада припадника Министарства остварене током првих девет мјесеци 2023. године. Поред тога, начелник ПУ Бијељина је упознао јавност са случајем који се десио током јучерашњег дана у Основној школи „Кнез Иво од Семберије“.

-Дана 25.10.2023. године у 17:21 часова у Полицијској станици Бијелиина 1 запримљена је пријава од стране наставног особља ОШ „Кнез Иво од Семберије“ да је малољетно мушко лице у ходнику школе погодило каменом наставницу у главу и да се исти послије тога удаљио у непознатом правцу. По примљеној пријави полицијски службеници су предузели мјере и радње из своје надлежности, обавјештен је дежурни тужилац ОЈТ у Бијељини под чијим надзором и уз чији координацију је настављен даљи рад. Повријеђеној наставници је указана љекарска помоћ којом приликом се дежурни љекар није изјаснио о степену задобијених повреда. Даљим оперативним радом утврђено је да је наставници повреде нанијео малољетник, 2011. годиште, ученик ОШ „Кнез Иво од Семберије“. Даље мјере и радње спроводимо под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина“, изјавио је начелник Терзић.

По питању резултата рада припадника ПУ Бијељина, укупно стање безбједности на подручју оперативне надлежности Полицијске управе Бијељина оцјењено је као задовољавајуће.

Начелник ПУ Бијељина, Стјепан Терзић изнио је податак о 678 евидентираних кривичних дјела током анализираног периода гдје су надлежним тужилаштвима поднесена 563 извјештаја о почињеним кривичним дјелима против 629 лица. Начелник Терзић је истакао висок проценат расвијетљености кривичних дјела у износу од приближно 90%.

Током прва три квартала 2023. године припадници Полицијске управе Бијељина су евидентирали 183 случаја злоупотребе опојних дрога, од чега 37 кривичних дјела и 146 прекршаја.

Начелник Сектора полиције Игор Капикул представио је податке о јавном реду и миру који је током посматраног периода ове године нарушен 362 пута. Евидентирано је 497 прекршаја у односу на које је поднијето 47 захтјева за покретање прекршајног поступка и издата 383 прекршајна налога.

По питању саобраћајних незгода, током анализираног периода евидентирано је њих 752. У 12 саобраћајних незгода 14 лица је изгубило живот (пет у Бијељини, четири у Шамцу, три у Пелагићеву и двије у Угљевику). Тешке тјелесне повреде је задобило 52 а лакше 229 лица. Најчешћи узроци настанка саобраћајних незгода су непрописно одстојање, одузимање првенства пролаза, непрописно извођење вожње уназад, неприлагођена брзина кретања возила... Непрописна брзина кретања возила је најчешћи узрок настанка саобраћајних незгода са погинулим и тешко повријеђеним лицима.

Припадници ПУ Бијељина евидентирали су 17 029 прекршаја из области безбједности саобраћаја. Из саобраћаја је искључен 1401 возач од којих је 1160 возача искључено због прекомјерне количине алкохола у крви, 85 због вожње без положеног возачког испита и 121 због вожње под утицајем наркотичких средстава.

(Семберија инфо)