Уочи крсне славе општине Угљевик: Парастос за јунаке :: Semberija INFO ::

 

Уочи крсне славе општине Угљевик: Парастос за јунаке


На градском тргу у Угљевику, вечерас је уочи славе ове општине - Свете Петке Параскеве служен  парастос за 301 погинулог борца Војске Републике Српске из овога краја.

Пошту погинулим борцима одали су породице, саборци, представници локалне власти, Борачке организације Републике Српке, локалне Борачке организације, ове општине, Трећег пјешадијског Република Српска пука, Полицијске станице Угљевик и Рудника и термоелектране Угљевик и гости.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић рекао је да су погинули борци Војске Републике Српске били најхрабрији међу свим борцима те да су најзаслужнији за стварање Републике Српске.

-Имамо обавезу да чувамо оно за шта су они најзаслужнији а то је Република Српска и на такава начин испуњавамо обавезу према њима, себи али и према будућим генерацијама-рекао је Остојић.

Молитвеном скупу присуствовао је и начелник општине Угљевик Василије Перић који је истакао да је његовање сјећања на погинуле борце ВРС обавеза свих који данас живе у миру и слободи за које су они дали своје животе.

-Општина Угљевик веома води рачуна о стању борачке популације. Поносни смо јер је доста урађено по питању стамбеног рјешавања породица погинулих бораца и инвалида рата-рекао је Перић.

Предсједник општинске Борачке организације Јован Маринковић рекао је да слава, увијек започиње сјећањем на оне који су дали животе за слободу српског народа и Републику Српску.

-За стварање Српске и слободу српког народа из општине Угљевик живот је дао 301 погинули борац а 648 их је рањено-навео је Маринковић.