УГ “БИЈЕЉИНСКА ДЈЕЦА СУНЦОКРЕТИ”: ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК РАДА :: Semberija INFO ::

 

УГ “БИЈЕЉИНСКА ДЈЕЦА СУНЦОКРЕТИ”: ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК РАДА


Новоосновано Удружење грађана “Бијељинска дјеца сунцокрети”, почело је са радом у Улици Саве Шумановића 23 у Бијељини. Ријеч је о Удружењу родитеља дјеце са потешкоћама у развоју, дјеце у ризику и дјеце на маргинама друштва. Логопед Мелита Марковић похвалила је оснивање удружења и рекла да ће у наредном периоду организовати разне радионице које буду потребне, како дјеци, тако и родитељима. Градска управа пружила је подршку оснивању удружења, а како је рекао Љубиша Станишић из Одјељења за друштвене дјелатности, Град Бијељина ће финансијски подржати рад удружења. Горан Ђурић, оснивач и предсјендик Хуманитарног удружења “Хелп” из Њемачке, рекао је да ће помоћи раду удружења, а њиха помоћ се односи на помоћ у орттопедским помагалима. Потпредсједница новооснованог удружења Наталија Драгић, рекла је да је удружење основано са циљем побољшања статуса дјеце и њиховог правног статуса.



-Назив Бијељинска дјеца сунцокрети смо дали због симболике сунцокрета, јер се окреће према сунцу, а ми настојимо да им обезбиједимо сунце”, рекла је Драгићева. Предсједница удружења Александра Станкић, подсјетила је да су се окупили прије годину дана са идејом да оснују удружење.



- Удружење за сада имамо 40 родитеља и четрдесеттроје дјеце, а са дјецом ће радити логопед, дефектолог и физијатар. Морам да нагласим да нам је велику помоћ пружила Копанија “Стецо центар”, а помоћ ћемо имати и од фирме Ликрос металс”, рекла је Станкићева.

Власник “Стецо центра” Миленко Стевановић је истакао да је са задовољством одлучио да помогне оснивању удружења, а његова помоћ неће остати само на помоћи у оснивању удружења.

-Већ сам ангажовао пријатеље, пословне сараднике који су одазвали, а позивам и друге да се укључе, како бисмо показали друштвену одговорност и помогли у раду удружења”, рекао је Стевановић.



Семберија инфо