ОБИЉЕЖЕН ЗАВРШЕТАК РАДОВА НА ПУТУ У ЗАВРШЈУ :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖЕН ЗАВРШЕТАК РАДОВА НА ПУТУ У ЗАВРШЈУ


У мајевичком селу Завршје уприличено је окупљање мјештана поводом завршетка локалног пута који ово мјесто и Скаковицу спаја са Подгором и магистралним путем Бијељина – Тузла.

Скупу су присуствовали мјештани Завршја и других мјеста које пут повезује и пријератни становници који сада живе у Семберији и околним градовима и насељима, а одржавају своја имања, земљу и викендице у селима и засеоцима кроз које пут пролази.

Војко Јовановић, који је рођен у селу Завршје, каже да су његови становници стицајем ратних околности расељени, али га се радо сјећају, не заборављају га и свога села се неће никада одрећи.

„Живим у Бијељини, синови ми тамо имају куће, ја имам стан. Овдје имам обновљену кућу и имање и долазим скоро свако 15 дана“, рекао је Јовановић.

Он је изразио захвалност начелнику општине Лопаре Ради Савићу, замјенику начелника Горану Тасовцу, предсједнику Скупштине општине Миленку Ристићу, делегату из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимиру Нешковићу, директору лопарског Дома здравља Душану Шакотићу, одборнику у Скупштини општине Михајлу Ивановићу, свим донаторима и мјештанима коју су помогли обнову пута.

Након обиласка трасе начелник општине Лопаре Радо Савић је рекао да је у реконструкцију пута, који је укупне дужине 7 километара, уложено 40 000 КМ, да су грађани прикупили преко 21 000 КМ, те да ће преостале трошкове сносити локална заједницa, оштина Сапна и град Зворник.

„Надам се да ће мјештанима и расељеним из села Завршје, и свих осталих мјеста кроз које овај пут пролази, бити олакшано задовољење основних животних потреба и приступ до њихових кућа и имања“, навео је Савић.