ХИПОДРОМ БИЈЕЉИНА: ДАНАС ПРВА ТРАКТОРИЈАДА :: Semberija INFO ::

 

ХИПОДРОМ БИЈЕЉИНА: ДАНАС ПРВА ТРАКТОРИЈАДА



Семберија инфо: О. Стјепановић

Прва Тракторијада на бијељинском хиподрому, одржаће се данас, 29. октобра, а манифестација почиње у 10 часова. Према најави организатора, почетак надвлачења трактора прве категорија почиње у 10, 30 часова, а потом, од 12,30 ч до -13 ч, слиједи трка радних коња на 400 метара. За ову трку је пријављено 10 грла.

Надвлачење друге и треће категорије трактора  је до 14 ч, а од 14,15 ч слиједи галопска коњичка трка осам грла на 800 метара (Крижанци-Липицанери).  Након трке, наставља се надвлачење трактора четврте и пете категорија. Од 15,15 ч на реду је галопска коњицка трка Енглеза -"Трка града Бијељина” на 1. 500 метара, а учествује шест грла. За главно надметање пријављени су учесници из Сремске Митровице, Градачца, Тузле, Сарајева и Бијељине.

Надвлачење трактора шесте и седме категорије планирано је у 15,30 ч, а учесници излагачи и такмичари долазе  својим тракторима из ФБиХ, Републике Српске и Брчко Дистрикта. Уручивање пехара побједницима у надвлачењу, као и захвалница учесницима, према најави организатора, биће уприличено у 17 часова, након чега слиједи народно весеље уз музику уживо.