ЛОПАРЕ: НА САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ ПРЕДСТАВЉЕНА ИЗДАЊА ЕДИЦИЈЕ "ДИЈАК" И НОВИ РОМАН БРАНКА СТАНКОВИЋА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: НА САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ ПРЕДСТАВЉЕНА ИЗДАЊА ЕДИЦИЈЕ "ДИЈАК" И НОВИ РОМАН БРАНКА СТАНКОВИЋА



На 66. Сајму књига у Београду читалачкој публици су представљена издања Удружења за очување баштине „Дијак", а може се слободно рећи да књижевној смотри велики допринос дају аутори који су у великој мјери везани за мајевичке просторе.

Према ријечима Слободана Јовића представљен је Часопис за језик, књижевност и духовност „Бокатин Дијак“, свеске 21/2022 и 22/2023, те издања издавача: „Петељка“, аутора Саше Нишавића; „Рог изобиља“, аутора Драгана Марковића;“ Игра аутора“, Здравка Крстановића; „Елегије“, аутора Хенриха Сабгира и „Завршна ријеч“, аутора Ненада Тадића, Зорана Тодоровића, Јелене Лучић и Сање Савић Милосављевић. Јовић, који је уредник издања, наводи да су едиција „Дијак“ и библиотека „Откровења“ произашле из часописа „Бокатин Дијак“, с којим чине природну цјелину. Он је упутио захвалност Представништву Републике Српске у Србији и општини Лопаре на пруженој подршци у представљању на 66. Сајму књига у Београду.



Свој нови роман „Тигар са Бојане“, у издању издавача „АС оглас“ из Зворника, представио је Бранко Станковић , који је у великој мјери везан за Лопаре и Мајевицу. Новинар, писац и публициста Марко Лопушина, који је пријатељ Лопара и Мајевице је приредио коктел на штанду издавачке куће "Прометеј" као писац са 100 написаних књига, а међу њима је и монографија „Мајевичани у Швајцарској“.