Компанија “Орао” обиљежила 79 година рада и постојања :: Semberija INFO ::

 

Компанија “Орао” обиљежила 79 година рада и постојања


Парастосом погинулим борцима у протеклом Одбрамбено - отаџбинском рату, прислуживањем свијећа И полагањем вијенаца, данас је у кругу Компаније “Орао” обиљежено седамдесет и девет година постојања и рада овог успјешног предузећа.

 Младен Стојановић, директор “Орла” истиче да је у протеклих 79 година псотојања “Орла” било пуно изазова и тешких ситуација које су успјешно преброђене и савладене.

 “Данас је “Орао” на путу оздрављења и израстања у једну успјешну компанију. То нам је подстрек за наставак у будућности. Сви наши купци су задовољни досадашњом сарадњом и са данашњим даном све наше уговорене и планом пројектоване обавезе за ову годину су испуњене. Наредна два мјесеца радићемо на остваривању екстра добити. Тренутно у “Орлу” једну трећину запослених представљају млади људи који су тек засновали радни однос. Вођени вјештом руком старих и искусних мајстора они ће представљати будућност “Орла”. Циљ је да у добром амбијенту и  расположењу дочекамо и јубиларну осамдесету годишњицу “Орла”, истакао је Стојановић, нагласивши да у “Орлу” тренутно ради око 350 радника.

 “Први купац наших услуга је Министарство одбране Републике Србије. Кориштење ваздухоплова у Србији је у директној вези са пословним активностима “Орла”. У августу смо успјели, најраније у историји пословања “Орла”, обезбиједити све оно што смо планирали и договарали. Сада постављамо императив, да Република Србија погледа у нас и да нам понуди нове уговоре. То је оно што је пословна карактеристика ове фирме, све што је договорено мора се и завршити, да би се након тога тражили нови послови и склапали нови уговори”, каже Стојановић, нагласивши да поштовање рокова и квалитета обећава и нове послове.



“Традиционално, за Видовдан и за Дан “Орла” одајемо пошту за наша двадесет и три погинула радника који су бранили “Орао” и помогли стварање Републике Српске”, истакао је Младен Стојановић.

 Министар привреде и предузетништва у Влади Републике Српске Војин Митровић изјавио је да “Орао” данас представља једно стабилно привредно друштво које проналази нове послове.

 “Важно је да “Орао” и у наредном периоду има обезбијеђене послове, а то ће значити сигурност и редовне плате за раднике. На састанку у Србији исказана је заинтересованост Министарства одбране Србије за даља улагања у развој “Орла”. Услуге “Орла” су им неопходне и то је гаранција даље успјешне сарадње”, истакао је министар Војин Митровић.

(Семберија Инфо)