А.Д. “ГРАД” БИЈЕЉИНА: ТРАДИЦИОНАЛНИ МИТРОВДАНСКИ ВАШАР :: Semberija INFO ::

 

А.Д. “ГРАД” БИЈЕЉИНА: ТРАДИЦИОНАЛНИ МИТРОВДАНСКИ ВАШАР


А.Д. “Град” Бијељина и ове године, 8. новембра, на простору Агротржног центра “Кнез Иво од Семберије” организује традиционални Митровдански вашар. Мнифестацију организују у сарадњи са Туристичком организацијом града и Градском управом, а под покровитељством Града Бијељина и Аграрног фонда. Директор предузећа Ратомир Драганић је истакао да је ово догађај који треба да траје и да се надограђује.

-Митровдански вашар организујемо у четири сегмента, а то су купусијада, фијакеријада, кућне домаће радиности и изложба кућних љубимавца и ситних животиња, а у плану је и показна вјежба бијељинских овчара који су власништво  Славише Вуковића”, појаснио је Драганић. Он је нагласио да је неизоставно и припремање свадбарског купуса, а ове године ће бити додијељене и новчане награде. За прво мјесто новчана награда је 400 КМ, друго  250 КМ и треће мјесто150 КМ”, рекао је Драганић. Предсједник Организационог одбора Саво Јовановић је рекао да је пријављено већ око 100 излагача, а пријаве трају до 5. новембра.

-За купусијаду је до сада пријављено 12 екипа, а у питању су локалне фирме, за фијакеријаду око 20 учесника, а донијели смо закључак да се ове године у такмичарском дијелу оцјењују само фијакери. Што се тиче најмасовније изложбе, домаће радиности, приављено је већ 55 учесника. За изложбу кућних љубимаца и ситних животиња имамо, за сада, пријављених око 20 излагача, а први пут ћемо имати и изложбу магараца. Такође, очекујемо и изложбу коња пони, што ће свакако бити атракција на вашару”, рекао је Јовановић. Он је појаснио да у 7 часова  почиње припрема за спремање свадбарског купуса, од 9 часова је почетак спремања свадбарског купуса, у 11 часова  је званични почетак манифестације и обраћање званица, потом слиједи културно-умјетнички програм, изложба кућне радиности, старих заната, воћа, поврћа и цвијећа, изложба домаћих животиња и кућних љубимаца, у 12 часова  окупљање фијакера на Агротржном центру,  12,30 часова  полазак фијакера са Агротржног центра до Градске управе, у 14 часова  повратак фијакера на Агротржни центар, а у 15 часова проглашавање побједника, додјела захвалница, признања и награда.

Семберија инфо