Изванредан успјех бијељинских плесача у Прагу :: Semberija INFO ::

 

Изванредан успјех бијељинских плесача у Прагу


Протекле недјеље у Прагу је одржан традиционални плесни фестивал ,,Prague Fest Info dance 2023" и том приликом су се у овом прелијепом чешком граду окупили љубитељи плеса из цијелог свијета.

Фестивал се одржава традиционално сваке године почетком новембра, а пошто је организација на високом нивоу, о чему говори и дуготрајност овог догађаја, из године у годину привлачи све већи број талентованих плесача из различитих дијелова свијета.
 
Учешће на овом престижном фестивалу су узели и плесачи из плесног студија ,,Студио Олена" из Бијељине. Припреме за фестивал су биле јаког интезитета, што је било показатељ да су бијељински плесачи у Праг отишли како би били конкурентни и на такмичењу се борили за највиша одличја.
 
Након такмичарског дијела су озваничени резултати и тада је услиједило велико славље. Наиме, бијељински плесни студио ,,Студио Олена" је остварио изванредан успјех, освојивши прво мјесто у млађој категорији у групи класични балет. Поред тога, Јована Пикулић, која је члан бијељинског плесног студија, освојила је прво мјесто међу сениорима у Арт категорији.


 
Бијељински плесачи на фестивал у Праг су отишли заједно са партнерима из плесног студија ,,Олена" из Митровице, а пут су искористили да размјену искустава, упознавање, изградњу пријатељстава, а план је да и у наредном периоду организују заједничка путовања на такмичења на којима ће показати раскошни таленат својих плесача. Плесачи из Сремске Митровице су, такође, имали изузетне резултате, па је тако Елеонора Јокић Рунтић у сениорској категорији соло отворени освојила друго мјесто, а иста такмичарка је освојила и посебну награду „Best Talent Show“, чиме је још једном показала о каквом потенцијалу је ријеч. Такође, наступ у јуниорској категорији у соло савременом плесу имала је талентована Сара Марин. Она је том приликом остварила одличан резултат пласманом на седмо мјесто.
 
Наглашавамо, плесачи из Бијељине и Сремске Митровице су на достојанствен начин представили нашу регију и присутнима ставили до знања да ће, с обзиром на њихову младост и раскошни таленат, у наредним годинама играти значајну улогу у области плеса.
 
У генералном пласману на ,,Prague Fest Info dance 2023" фестивалу прво мјесто припало је Пољској, друго мјесто освојила је Украјина, а талентовани плесачи из Пољске својој земљи су обезбиједили и треће мјесто.