ЛОПАРЕ: УСКОРО ЗАВРШЕТАК ИЗГРАДЊЕ ПАРОХИЈСКОГ ДОМА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: УСКОРО ЗАВРШЕТАК ИЗГРАДЊЕ ПАРОХИЈСКОГ ДОМА


Начелник општине Лопаре Радо Савић са сарадницима је обишао објекат парохијског дома, који се налази у порти лопарског храма Покрова Пресвете Богородице.

Протонамјесник Спасоја Радовановић, парох лопарски, је присутнима рекао да се градња парохијског дома приводи крају, те да је за завршне радове потребно око 50.000 КМ.

Он је изразио наду да ће се до потребних средстава доћи, како би се објекат који је започет 2020. године, завршио и ставио у функцију.

„Овим путем желим изразити захвалност начелнику и општини Лопаре, свим донаторима и приложницима, који су допринијели изградњи и надам се да ће у наредној години, уз помоћ вјерног народа и локалне заједнице, бити завршена изградња парохијског дома“, истакао је свештеник Радовановић.

Начелник општине Лопаре Радо Савић је рекао да је са сарадницима договорио да се средства у износу од 50.000 КМ за поменуту намјену, обезбиједе из буџета општине Лопаре у наредној години.

„Одлука о издвајању средстава наћи ће се пред одборницима на једној од наредних сједница Скупштине општине Лопаре, како би се парохијски дом завршио и свештеник Радовановић и његова породица уселили у наредној години“, истакао је Савић.