Стевановић поново на састанку тајне Владе у Прагу :: Semberija INFO ::

 

Стевановић поново на састанку тајне Владе у Прагу


Foto: Advokatska kancelarija Stevanović
- Европски моћници, банкари и интелектуалци савременог доба, те предсједници већег броја свјетских компанија које производе скоро све робе и услуге у широкој потрошњи узели су учешћа у овогодишњем састанку свјетске Владе у сијенци у Прагу од 10. до 12 новембра 2023. године. Састанку присуствују и представници велики технолошких џинова, као и невладиног сектора.

Како сазнају "Независне новине" град је препун познатих људи који су своје уцчешће узели у данашњој расправи у Градској кући Прага, док ће предсједник Чешке Петр Павел вечерас организовати и пријем за све госте. Сазнајемо да је из Босне и Херцеговине позван једино Милош Стевановић. Стевановић је у телефонским разговору потврдио да је добио позивницу прије неколико дана да присуствује овом догадјају, те да га је позив Аxел Wебера (шефа швајцарске УБС Банке и предсједник европског огранка Трилатералне комисије) јако обрадовао.

Господин Стевановић је рекао да сходно правилима састанка не може говорити о учесницима и темама (Правила свих чланова Цхатам Хоусе у Лондону). Сазнајемо да је са наших простора присутан и Јован Ковачић из Србије, чувени лобиста и Живорад Васић, предсједник компаније Кадена Пропертиес, као и Александар Лалић из Сомбора.

Милош Стевановић је адвокат из Бијељине и власник компаније за рачуноводство “Стандард”. Јавности је постао познат својим многим ранијим пословним аранжманима и по скорашњој куповини потраживања Инвестиционо развојне Банке Републике Српске. Заступник је великог броја банака и фондова, те веома познат по својој разгранатој медјунардоној мрежи познанстава.

Трилатерална комисија је невладина организација која окупља свјетске лидере. Сједиште организације је у Неw Yорку, а оснивач је Давид Роцкфеллер, Збигњев Бжежињски и Џими Картер.

Интересантно је да се Трилатерална комисија све више бави регионом западног Балкана.
 
(Независне)