ИНТЕРАГРО ПРЕДСТАВЉЕН НА МЕЂУНАРОДНОМ ПОЉОПРИВРЕДНОМ САЈМУ У АДАНИ :: Semberija INFO ::

 

ИНТЕРАГРО ПРЕДСТАВЉЕН НА МЕЂУНАРОДНОМ ПОЉОПРИВРЕДНОМ САЈМУ У АДАНИ


Међународни сајам пољопривреде ИНТЕРАГРО по први пут је представљен ван граница Европе, у једном од највећих и најдинамичнијих градова Турске, Адани. Адана била домаћин и организатор престижног пољопривредног сајма Адана 2023.

У име А.Д. ,,ГРАД” Бијељина као организатора ИНТЕРАГРО, сајам је представио извршни директор економско-правног сектора Бобан Јовичевић, заједно са делегацијом Подручне привредне коморе Бијељина и директором канцеларије Спољнотрговинске коморе Босне и Херцеговине у Турској.
 
Првог дана посјете Адани уприличена је унапријед договорена посјета компанији ,,ЕМРЕ МАКИНА”, која се бави механичким и електро-механичким дјелатностима за домаћа и инострана тржишта, а која своје услуге испоручује компанијама из Босне и Херцеговине. Том приликом договорена је посјета турских званичника сајму ИНТЕРАГРО.



Такође, уприличен је састанак са представницима Туyап-а, компаније која се бави организацијом сајмова у Турској са успостављеном мрежом међународних контаката и повезивања.. Разговор је вођен у контексту даљих корака, неопходних за учешће турских компанија на сајму у Бијељини и повезивања српских компанија са турским.

Састанак је уприличен и са генералним директором компаније ,,ХАСЕЛ”, највећег турског дистрибутера машина за руковање материјалом и грађевинским машинама: ЛИНДЕ, ЦОМБИЛИФТ, БОАЛИ, ХYУНДАИ ЦЕ, БОБЦАТ и КОБЕЛЦО.

Директор Јовичевић издваја састанке и са компанијом ,,ОЗЗ Гроуп’’, компанијом која пружа услуге у органској пољопривреди, инвеститором са модерним пројектима стакленика базираних на геотермалној енергији, те компанијом ,,ПИМПА” познатој по производњи пластичних цијеви и опреме за наводњавање, а која још увијек није пристутна на нашим просторима.

-Презентација сајма и нашег града на штанду Робне берзе Адане, као разговор са представницима коморског система Адане представљају на првом мјесту част, али и једно огромно искуство гдје сам на најбољи начин успјео представити средину из које долазим'', наводи на крају Бобан Јовичевић.

Јовичевић, такође, изражава захвалност Подручној привредној комори Бијељина која је омогућила да ИНТЕРАГРО своје потенцијале и могућности представи на овој престижној сајамској манифестацији.

А.Д.”Град” Бијељина