Дом здравља Бијељина - Предухитримо дијабетес шетњом :: Semberija INFO ::

 

Дом здравља Бијељина - Предухитримо дијабетес шетњом


Поводом обиљежавања Светског дана борбе против дијабетеса, запослени Дома здравља Бијељина данас су  реализовали акцију под називом „Предухитримо дијабетес шетњом“. Наиме, испред Центра за културу „Семберија“ Бијељина, запослени у овој установи обављали су превентивне прегледе, мјерење нивоа глукозе у крви, као и подјелу глукометара. Такође, поред превентивних прегледа, у оквиру данашње акције око 20 здравствених радника Дома здравља Бијељина, прошетало  је у униформама Градским парком и шеталиштем у Улици патријарха Павла, како би симболично промовисали физичку активност као једноставан вид превенције настанка дијабетеса.



Зоран Василић, специјалиста породичне медицине и шеф Одјељења за промоцију здравља и превенцију болести Дома здравља Бијељина, истакао је да дијабетес спада у групу најмасовнијих незаразних обољења у свијету, те да према статистици око 530 милиона људи у свијету болује од ове болести.



-Веома су важне овакве акције као што је данашња, да би се указало на значај овог обољења и превентивних прегледа људи који још увијек нису ни свјесни да имају обољење. Људи не препознају увијек симптоме овог обољења и из тог разлога је важно да на вријеме открију обољење и почну користити адекватну терапију“, нагласио је др Василић.

(Семберија инфо)