СКУПШТИНА ГРАДА: У ТОКУ РАСПРАВА О ИЗВЈЕШТАЈУ БУЏЕТУ ГРАДА ЗА ПРВИХ ШЕСТ МЈЕСЕЦИ :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА: У ТОКУ РАСПРАВА О ИЗВЈЕШТАЈУ БУЏЕТУ ГРАДА ЗА ПРВИХ ШЕСТ МЈЕСЕЦИ


На сједници Скупштине града која је почела без присуства представник Градске управе и градоначелника, консолидовани извјештај о извршењу буџета града за период од 1. јануар до 30. јуна, узет је у разматрање и дискусију одборника. Одборник СНСД-а Васо Арсеновић указао је да се у извјештају виде аномалије које се односе на начин трошења буџетских средстава.

-Поражавајуће је да је запослено више десетина радника у градску администрацију за коју је издвојено више од два милиона КМ, буџетских средстава, а да капитална улагања нису примарна. Рађене су бројне реалокације, а да претходно није тражена сагласност од Скупштине”, рекао је Арсеновић. Он је нагласио да ово није начин рада, јер Бијељина је други град у Републици Српској и треба да су у приоритету капиталне инвестиције.  Одборник СНСД-а Данијела Ђукин, дирецтор Дома здравља истакла је да недопустиво да Град Бијељина не дозначава средства,  а оснивач је ове установе примарне здравстевене заштите.

-Нови закон о здравственој заштити је јасан и утврђена је обавеза оснивача, а то у Бијељини не функционише иако је у питању 150. 000 грађана”, рекла је Ђукинова и подсјетила је да се овој здравственој установи дугује више од 860. 000 КМ. Она је на сједници поставила питање “гдје је новац из буџета града за лијечење грађана?”

Семберија инфо