ДАНАС САЈАМ У ХОТЕЛУ ДРИНА: Која су занимања за сигуран посао :: Semberija INFO ::

 

ДАНАС САЈАМ У ХОТЕЛУ ДРИНА: Која су занимања за сигуран посао


Подручна привредна комора Бијељина у оквиру Пројекта ,,Унапређење извођења практичне наставе за дефицитарна занимања'' данас организује Сајам и промоцију дефицитарних занимања под називом ,,Тражена занимања за сигуран посао''  који ће бити одржан године са Хотелу Дрина у Бијељини, а почетак је у 11 часова.
 
Недостатак радне снаге један је од кључних изазова са којима се привреда суочава, који је посљедица тренда исељавања становништва, лоше демографске слике која се одражава кроз негативан природни прираштај, али и неадекватан образовни систем, прије свега у области стручних занимања. Подручна привредна комора Бијељина другу годину за редом проводи Пројекат директне помоћи средњошколским центрима, средствима неопходним за извођење кабинетске наставе, са циљем што боље афирмације тражених, стручних занимања и кавалитетнијим условима за извођење практичне наставе за дефицитарна занимања.
 
Једнодневни Сајам омогућиће да средњошколски центри регије презентују јавности и привредним друштвима начин рада и функционисања практичне наставе, конкурентност на тржишту рада након завршеног средњошколског образовања и начин на који су повезани с послодавцима као и стварању нових контакта са представницима привредних друштава.
 
У оквиру пројеката Подручна привредна комора Бијељина додјељује неопходна средства за извођење пректичне наставе у 13 средњих школа са подручја дјеловања ППК Бијељина, од Власенице, Милића, Шековића, Сребренице, Братунца, Осмака, Зворника, Бијељине, Угљевика и Лопара а додјела је предвиђена током церемонијалног дијела манифестације.