На 33. сједници Скупштине Града Бијељина о ребалансу буџета :: Semberija INFO ::

 

На 33. сједници Скупштине Града Бијељина о ребалансу буџета


Најважнија тачка на 33. редовној сједници Скупштине Града Бијељина, која ће бити одржана 31. октобра, биће ребаланс градског буџета за 2019. годину, због кредитног задужења које је одобрено Граду у износу од око 7.000.000 КМ, изјавио је предсједник Скупштине Славиша Марковић након данашњег састанка представника политичких партија у градском парламенту.

Марковић је појаснио да свака промјена у буџету, већа од 10 одсто, захтијева ребаланс.



- Ријеч је о задужењу које смо усвојили на једној од претходних сједница. Од наведених седам милиона, два милиона биће искориштена за путну инфраструктуру, два милиона за Регионалну депонију „Еко-деп“, односно изградњу нове санитарне ћелије, а 500.000 КМ намијењено је Градској топлани за изградњу топловодне мреже и припрему за прелазак са коришћења чврстог горива на употребу гаса - навео је Марковић.

Он је додао да ће 500.000 КМ бити употријебљено за изградњу управне зграде ЈКП „Градско гробље“, а по милион марака за реконструкцију зграде Соколског дома и премјештање радионица Техничке школе „Михајло Пупин“ из Атинске улице у Рачанску улицу.

- Буџет Града Бијељина је стабилан, немамо проблем са ликвидношћу, нити неизвршене обавезе, а очекујемо да у току дана добијемо сагласност Министарства финансија Републике Српске за нацрт буџета за 2020. годину, па ће и ова тачка бити увршћена у дневни ред 33. сједнице Скупштине. У нацрту буџета за наредну годину повећали смо расходовну страну Одјељењу за стамбено-комуналне послове, што значи да се сљедеће године могу очекивати нове инвестиције у инфраструктуру - нагласио је Марковић.

Међу тачкама које ће одборници Скупштине града Бијељина разматрати 31. октобра, биће извјештаји о пословању ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ и АД „Комуналац“.

Град Бијељина