ЛОПАРЕ: УЧЕНИЦИ СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА УЧЕСТВОВАЛИ НА САЈМУ ДЕФИЦИТАРНИХ ЗАНИМАЊА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: УЧЕНИЦИ СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА УЧЕСТВОВАЛИ НА САЈМУ ДЕФИЦИТАРНИХ ЗАНИМАЊА



Ученици Средњошколског центра “Вук Караџић” Лопаре су учествовали на сајму и промоцији дефицитарних занимања под називом “Тражена занимања за сигуран посао”.
Сајам је одржан у Бијељини у организацији Подручне привредне коморе Бијељина са намјером да средњошколски центри из 13 општина и градова регије презентују јавности и привредним друштвима начин рада и функционисања практичне наставе, конкурентност на тржишту рада након завршеног средњошколског образовања и начин на који су повезани с послодавцима као и стварању нових контаката са представницима привредних друштава.

“Наши ученици су се одлично представили у најбољем свјетлу са својим практичним радом и добили средства за набавку потребне опреме за школску радионицу”, рекао је Боро Станић, директор Средњошколског центра “Вук Караџић” Лопаре.
Он је изразио захвалност Привредној комори Републике Српске на вриједној донацији и пруженој подршци дефицитарним занимањима.


Миленко Ристић, предсједник Скупштине општине Лопаре је навео, као добар, потез Привредне коморе да се свим средњиошколским центрима регије додијели по 1000 КМ за набавку нове опреме.
Он је казао да је то добра прилика да сви заједно подрже ученике који су се одлучили за дефицитарна занимања, како би спремнији и стручнији изашли на тржиште рада.
“Ученици су, изабором дефицитарних занимања, показали жељу за што скорије заснивање радног односа И то је за сваку похвалу, а та занимања су потребна нашој привреди и унапређењу привредне активности”, истакао је Ристић.