Брчко: Започело међушколско такмичење у футсалу :: Semberija INFO ::

 

Брчко: Започело међушколско такмичење у футсалу


Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић, шеф Одјељења за образовање Зоран Булатовић и шефица Пододјељења за предшколско и основно образовање Мара Маткић јуче су у сали ЈУ Гимназија „Васо Пелагић” Брчко присуствовали почетку међушколског такмичења у футсалу.

На јучерашњем отварању такмичења такмичиле су се три основне школе са подручја Дистрикта гдје је најбољи резултат остварила ЈУ Четврта основна школа Брчко дистрикт БиХ.

Градоначелник Нишић, који је и званично отворио такмичење, казао је да је ово историјски дан за школски спорт у Брчко дистрикту БиХ додавши да је планирано и проширење спектра спортова који ће бити уврштени у међушколске лиге.

Шеф Одјељења за образовање Зоран Булатовић изразио је наду да ће овај пилот пројекат бити успјешан те да ће ова традиција бити настављена.

Прво коло лиге школског спорта у футсалу за средње школе одиграло се данас.

Овај пројекат подржала је Влада Брчко дистрикта БиХ, односно Одјељење за образовање и Одјељење за привредни развој, спорт и културу у сарадњи са Удружењем грађана „Дистрикт” као носиоцем активности.