Народни митинг “Бранимо Српску” - Народ брани своје институције и чува Републику Српску :: Semberija INFO ::

 

Народни митинг “Бранимо Српску” - Народ брани своје институције и чува Републику Српску


Ово је одлука народа, да брани своје институције и Републику Српску. На крају крајева, народ је и стварао Републику Српску, изјавио је на великом народном митингу, под називом “Бранимо Српску”, вечерас у Бијељини Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске.



 “Оно што је најсветије у људском роду је живот. Наши погинули борци, који су дали живот за Републику Српску, не смију бити издати од било кога ко данас обавља било какву функцију, на било којем нивоу у Републици Српској. Због тога не дозволимо да се било ко поиграва институцијама Републике Српске. Одавде можемо да поручимо бјелосвјетских хохштаплерима, не мојте се играти Републиком Српском, не дамо вам Републику Српску, не дамо вам институције Републике Српске”, изјавио је Вишковић, након чега су великим аплаузом у препуној дворани Основне школе “Вук Караџић” подржане ове његове ријечи.



Радован Вишковић је истакао да нико овдје не брани Милорада Додика, јер је он довољно снажан и јак да се сам одбрани,  већ се брани институција Републике Српске, институција која гарантује слободу, да мирно живимо на овим просторима.



“Српски народ је увијек био народ који је ширио љубав, који није желио да учини некоме нешто нажао. Ми одавде шаљемо поруку и другима у БиХ, да ми не желимо ништа лоше другима, већ само штитимо своје и на то имамо право. Никада нећемо спорити ни другима да штите своје. Ми желимо да сачувамо Републику Српску и наше институције. Не можемо након 28 година од рата, након 23.000 жртава  да дозволимо било коме да се игра са оним што је крвљу плаћено. Имовина Републике Српске је црвена линија, дејтонска категорија, наш грунт, наша очевина, наша имања, наше шуме и наше воде. Ми то недамо никоме”, поручио је Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске.



 Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да се оваквим народним митинзима брани Република Српска од разних притисака  којима је изложена, с намјером да се униште и обесправе њене институције.



“Као одговорни људи, представници различитих политика, окупљени заједно, али исто тако и као представници народа који овдје живи,  ми смо покренули овакву активност да покажемо да та синергија и јединство између народа и институција постоји и сваки пут кад је то постојало, ми смо били побједници”.



Петар Ђокић, предсједник Социјалистичке партије изјавио је да на оваквим скуповима народ показује висок ниво патриотизма и љубави према Српској.



”Република Српска има снажне институције и јаку и одлучну вољу да заштити институције и грађане Српске. Република Српска је стабилна и нормално ће функционисати и у будућности, упркос свим притисцима и намјерама неких да девастирају Српску и да јој отимају надлежности и преносе их на ниво БиХ. Институције Републике Српске спроводе политику која је у најбољем интересу Републике Српске и свих људи који у њој живе”, истакао је Петар Ђокић.



Милан Дакић, посланик у Народној Скупштини Републике Српске изјавио је да разни бјелосвјетски моћници покушавају народу у Републици да покажу како ће да живи и шта овом народу од имовине припада.



“На све начине морамо да се боримо и да сачувамо оно што Република Српска има, па и на овакав начин. Ми тражимо само толико да будемо равноправан ентитет у Босни и Херцеговини. Желимо, наравно, и да сачувамо свога предсједника у Републици Српској, али и све оно што смо стварали и што данас имамо у Републици Српској”, поручио је Дакић.

Народном митингу у Бијељини присуствовали су министри у Влади Републике Српске, Ален Шеранић, Саво Минић, Војин Митровић, предсједавајући Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић, народни посланици, српски представници у заједничким институцијама, челници локалних заједница бијељинске регије, представници бројних политичких партија и велики број грађана. Многи од њих нису могли ући у препуну дворану, већ су крај митинга дочекали испред сале.

(Семберија Инфо)