ПУ БИЈЕЉИНА: ПАРАСТОС ЗА 53 ПОГИНУЛА ПРИПАДНИКА МУП РС (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

ПУ БИЈЕЉИНА: ПАРАСТОС ЗА 53 ПОГИНУЛА ПРИПАДНИКА МУП РС (ФОТО)


Поводом славе МУП РС, Светог Архангела Михаила, данас је у Бијељини служен парастос и положени су вијенци на спомен-обиљежје погинулим припадницима бијељинске Полицијске управе. Начелник Полицијске управе Стјепан Терзић је истакао да се овим чином исказује вјечна захвалност онима који су дали животе за стварање Републике Српске.





-Минутом ћутања, служењем парастоса и полагањем вијенаца одали смо почаст и исказали вјечну захвалност за допринос који су припадници МУП-а дали за стварање Републике Српске и Министарства унутрашњих послова. Они су оставили обавезу садашњим и будућим генерацијама полицајаца да предано раде на очувању МУП-а и безбједности грађана и њихове имовине”,  рекао је Терзић. Као и преходних година, у Полицијској управи је организован и пријем за породице погинулих припадника МУП РС, а потом ће, уз благослов епископа зворничко-тузланског, владике Фотија, у Епархијском културном центру бити обављен свечани чин ломљења славског колача и пријем за званице.





-Поводом обиљежавања славе МУП РС, прошле седмице смо организовали акцију добровољног даривања крви, којој се одазвало 70 наших припадника, а у току ове седмице уприличићемо и Дан отворених врата, како бисмо угостили најмлађе суграђане и приказали им полицијску професију у складу са њиховим узрастом”, рекао је Терзић.





Вијенце и цвијеће на споменик погинулим припадницима МУП РС, положили су чланови породица, делегације Полицијске управе, Борачке организације и Градске управе Бијељина.





(Семберија инфо)