ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ ОБИЉЕЖИО АРАНЂЕЛОВДАН :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ ОБИЉЕЖИО АРАНЂЕЛОВДАН


Извор: Семберија инфо / И. Гутић

Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ данас је обиљежио крсну славу Светог Архангела Михаила – Аранђеловдан. Била је данас идеална прилика да се у свечарској атмосфери, међу доказним пријатељима подвуче линија испод претходне године али и да се разговара о плановима за будућност када је ријеч о мисији ове васпитно-образовне установе.



- Можемо бити задовољни свиме што је у нашој установи урађено од прошлог Аранђеловдана. Издвојићу само два детаља: отварање новог објекта у близини Саборне цркве, којег смо назвали „Ђурђевак“ и који ће моћи примити до 200 дјеце те јучерашње, на Међународни дан дјетета, отварање још једног објекта у Мјесној заједници „Вук Караџић“ који ће похађати још 45 дјеце. Обзиром да смо овај објекат отворили уочи славе Светог Архангела Михаила одлучили смо да тај објекат назовемо „Анђелак“. Захвални смо свима који нам помажу у остваривању мисије васпитања и образовања наших најмлађих суграђана. Тренутно Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ има око 850 дјеце и настојаћемо да, уз помоћ челних људи нашег града, и даље ширимо капацитете наше установе“, рекао је Славиша Вујановић, директор ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“.



Кум славе, по 23. узастопни пут, био је Милорад Софренић, директор Центра за социјални рад Бијељина. Он је изразио задовољство што је дио једне лијепе традиције и пожелио запосленима у Дјечијем вртићу срећу и успјех у наредном периоду. 

Бијељина је прва локална заједница у Републици Српској када је у питању број дјеце која похађају предшколске установе. Према ријечима првог човјека градског парламента, Александра Ђурђевића, Скупштина Града Бијељина стоји на располагању свим вртићима на подручју града у њиховој мисији васпитавања и едукације најмлађих Бијељинки и Бијељинаца.



- Све док наше предшколске установе буду имале листе чекања, постојаће обавеза надлежних у градској власти да раде на повећању обухвата дјеце, а наш циљ за будућност мора бити омогућавање прилике сваком дјетету на подручју Бијељине да похађа вртић“, изјавио је Александар Ђурђевић.