ЛОПАРЕ: ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ СПКД "ПРОСВЈЕТА" :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ СПКД "ПРОСВЈЕТА"



Годишњи концерт Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ “Просвјета” Лопаре је одржан у великој сали лопарског Центра за културу.


На концерту су наступили фолклорни ансамбли, пјевачке групе, вокални солисти, рецитатори и здравичари из Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Рудар“ из Угљевика, Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Вук Караџић“ из Лознице, Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Посавина“ из Вукосавља и домаћина СПКД “Просвјета” из Лопара.


“Овим концертом представљамо овогодишњи рад Српског просвјетног и културног друштва ‘Просвјета’ Лопаре, а за ту прилику смо позвали и наше пријатеље из Лознице, Вукосавља и Угљевика”, рекла је Ирена Лукић, предсједник СПКД “Просвјета” из Лопара.
Она је изразила наду да ће лопарска “Просвјета” у наредној години бити још боља, бројнија и снажнија.


Начелник општине Лопаре Радо Савић је рекао да локална заједница подржава рад СПКД “Просвјета”.
Он је изразио захвалност гостима који су дошли да се са својим изведбама представе у Лопарама и уљепшају вече одржавања првог Годишњег концерта “Просвјете”.


“Вечерашњи концерт, који је напунио салу Центра за културу, је изазвао велику заинтересованост публике и он представља круну рада друштва”, истакао је Савић.
Савић је пожелио да фолклорна секција “Просвјете” у свој репертоар постави “Мајевичку кореографију” и тиме још више обогати рад друштва.