Скупштина општине Угљевик: Нацрт плана буџета за наредну годину 22,8 милиона КМ :: Semberija INFO ::

 

Скупштина општине Угљевик: Нацрт плана буџета за наредну годину 22,8 милиона КМ


Одборници Скупштине општине Угљевик усвојили су данас нацрт плана буџета за наредну годину који износи 22.867.500 КМ.

Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је да је нацртом буџета за 2024. годину планирано скоро 10 милиона капиталних улагања у наредној години на подручју ове подмајевичке општине.

-Улагаћемо у реконструкцију улица, стаза, уређења корита ријеке Јање, изградњу мостова гдје је то потребно, реконструкцију гријања, као и у гријање у школама и у друге пројекте. Сва ова улагања ће утицати на побољшање инфраструктуре на подручју општине Угљевик а самим тим и квалитета услова живота грађана-рекао је Перић.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић рекао је да је ово највећи буџет у историји ове општине те да поред развојне компоненте има и социјалну.

-Издвајања за пољопривреду и привреду за сљедећу годину предвиђена су износом од 600.000 КМ-додао је Лазић.

Начелник Одјељења за финансије општине Угљевик Ружа Јовић рекла је да су одборници усвоји и Информацију о извршењу буџета за девет мјесеци ове године чији су приходи 12.005.823 КМ или 74 одсто у односу на план док су расходи износили 11.249.653 КМ.



-Буџет за девет мјесеци ове године указује на суфицит текућег периода-рекла је Јовићева.

Она је нагласила да је на данашњој сједници усвојен и ребаланс буџета за 2023 годину у износу од 17.316.505 КМ или 106 одсто у односу на план.

-У ребалнас буџета уврштен је и дио кредита од 1,5 милиона КМ који је планиран за финансирање пренијетих обавеза из претходног периода. Расходи су планирани у складу са извршењем буџета из претходног периода и процјенама извршења по појединим ставкама до краја године-закључила је Јовићева.