Влада Брчко дистрикта планира проширити мрежу здравствене заштите са двије нове амбуланте породичне медицине :: Semberija INFO ::

 

Влада Брчко дистрикта планира проширити мрежу здравствене заштите са двије нове амбуланте породичне медицине


Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић, замјеник градоначелника др Анто Домић, главни координатор Владе Жељко Антић и шеф Одјељења за здравство и остале услуге Асмир Мујановић одржали су састанак са представницима мјесних заједница Брод, Стари Расадник, Илићка и Липовац на којем је разговарано о успостави амбуланти у овим насељима.
 
С обзиром на то да у насељу Илићка има око 5.000 осигураника, а исто толико има и у насељима Брод, Липовац и Стари Расадник, потребно је обезбиједити тимове породичне медицине.
 
Руководећи се овим подацима и удаљеношћу до прве амбуланте потребно је планирати нове амбуланте по стандардима Свјетске здравствене организације.
 
Градоначелник Нишић је истакао да свим пацијентима треба обезбиједити једнако доступну, квалитетну и ефикасну здравствену услугу. Мјесна заједница Илићка има адекватан простор за ове потребе, а друга амбуланта породичне медицине биће успостављена у просторијама МЗ Стари Расадник до изградње нове амбуланте у МЗ Брод за чије пројектовање су раније одвојена иницијална средства.