САЈАМ РУКОТВОРИНА И ПРОИЗВОДА ЖЕНА СА МАЈЕВИЦЕ У УГЉЕВИКУ! :: Semberija INFO ::

 

САЈАМ РУКОТВОРИНА И ПРОИЗВОДА ЖЕНА СА МАЈЕВИЦЕ У УГЉЕВИКУ!


По први пут на нашој Мајевици организујемо Сајам рукотворина и производа које су направиле жене са свих пет мајевичких општина: Угљевик, Сапна, Челић, Теочак и Лопаре.

Сајам ће бити одржан деветог децембра у Угљевику, испред Центра за културу „Филип Вишњић“ од 11 до 13 сати.
На сајму можете очекивати јединствене рукотворине мајевичких жена, укусну храну и друге занимљиве ствари направљење с љубављу и посвећености жена са прелијепе Мајевице.

Женски сајмови рукотворина често нуде прилику локалним умјетницама, али и женама које своје хобије претварају у умјетност да изложе своје радове, покажу своју креативност и повежу се с заједницом. Поред овога, имаћете прилику да окусите чари кухиње на Мајевици, те да добијете свој примјерак књиге рецепата под називом Шта се једе на Мајевици?

Дођите нам, пружите подршку својим суграђанкама и почастите себе комадићем Мајевице.
Сајам организује Удружење жена Јагода Челић, у сарадњи са групама жена из свих заједница на Мајевици'', најављују жене Мајевице и поручују: ,,Видимо се у Угљевику деветог децембра''.
 
Пројекат Женска снага Мајевице подржан је кроз пројекат „Јачање повјерења и кохезије у заједницама у Босни и Херцеговини“ који финансира Служба за инструменте вањске политике Европске уније у оквиру Инструмента за сусједство, развој и међународну сарадњу, а заједно проводе Европска унија у БиХ, Уједињене нације у БиХ, Мисија ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини и Вијеће Еуропе – Уред у Сарајеву.