Подручна привредна комора Бијељина на 17. Етно сајму хране и пића у Београду :: Semberija INFO ::

 

Подручна привредна комора Бијељина на 17. Етно сајму хране и пића у Београду


17. Међународни сајам Етно хране, пића и опреме је регионална смотра прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин.
Манифестација афирмише традиционалне производе као прворазредне тржишне и извозне артикле, који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде.

ПКРС - Подручна привредна комора Бијељина на штанду ПКС-РПК Лесковац кроз континуирани пројекат ''Наше је боље'' представила је произвођаче хране и пића као и туристичку понуду регије.

Пројекат „НАШЕ ЈЕ БОЉЕ“ настоји да промовише квалитетне домаће производе, да афирмише домаћу привреду и унаприједи имиџ домаћих произвођача.

Делегација ППК Бијељина предвођења предсједником Савићем заједно са директором Привредне коморе Лесковац Гораном Јовићем разговарала је са предсједницима Задружних савеза Србије и Српске, са представницима Привредне коморе Ваљева и Ужица и многим произвођачима.
 
Предсједник Подручне Привредне Коморе Бијељина изразио је задовољство посјетом сајму: "Етно сајам је изврсна прилика за истраживање тржишта, успостављање пословних контаката те праћење трендова у прехрамбеној индустрији. Ова посјета омогућила нам је јачање односа са Привредном комором Србије, стварање бољег увида у динамику развоја прехрамбеног сектора, а размјена искустава с колегама из других регија била је изузетно корисна."
 
Јелена Танасковић, министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије је званично отворила манифестацију уз поздрав свим гостима и излагачима, и пре свега честитала Београдском сајму на организацији оваквог догађаја. Истакла је важност ове приредбе за очување традиције, културе и језика.

На Сајму је више од 300 излагача, а осим промоције и продаје на мало, циљ је склапање послова и договора са купцима, проналажење потенцијалних инвеститора у производњу, као и заштита традиционалних производа и рецептура.

Сајам етно хране и пића, највећа је смотра произвођача традиционалних прехрамбених производа у Србији и региону Југоисточне Европе, одржава се на Београдском сајму од 30. новембра до 3. децембра.