Пуна подршка ГрО СНСД Бијељина радницима АД Комуналац, што прије исплатити 300 000 КМ које је Скупштина Града Бијељина изгласала још прије пар мјесеци :: Semberija INFO ::

 

Пуна подршка ГрО СНСД Бијељина радницима АД Комуналац, што прије исплатити 300 000 КМ које је Скупштина Града Бијељина изгласала још прије пар мјесеци


Најава штрајка теренских радника АД „Kомуналац“ у Бијељини позив је на стручну и одговорну анализу пословања и израду плана хитне санације овог предузећа.

Ово је само врх леденог бријега дезорганизације и хаоса који је уведен, у посљедње три године, у низ јавних установа и предузећа под контролом Градске управе.

Унапређења услова рада теренских радника мора бити резултат одговорног пословања и остварења прихода завршетком пројеката раздвајања отпада и рециклажног центра, измјеном начина обрачуна трошкова одвоза смећа на основу позитивних искустава других градских центара, измјену структуре и правила запошљавања и друге мјере.

Солидаришемо се са радницима „Kомуналца“ и апелујемо на Градску управу да на рачун овог предузећа тренутно, из буџета пребаци 300 000 KМ које је Скупштина града Бијељине одобрила још прије неколико мјесеци за намјене које истичу и незадовољни запослени.

Нема оправдања за повећање цијене одвоза смећа за грађане у овом тренутку, прије него што се изврши стручна и одговорна анализа пословања АД „Kомуналац“.

Сматрамо да терет одговорности треба поднијети и садашње руководство предузећа које је, пред камерама БН ТВ, прије двије године, као свој лични избор, именовао садашњи градоначелник Бијељине.

Прес служба СНСД Бијељина