УДРУЖЕЊЕ УРОЛОГА СРБИЈЕ: НАУЧНИ СКУП УРОЛОГА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ УРОЛОГА СРБИЈЕ: НАУЧНИ СКУП УРОЛОГА У БИЈЕЉИНИ


Тродневни научни скуп уролога Србије почео је вечерас у Бијељини, а уз подршку Града Бијељина. Савјетник градоначелника Радиша Петровић изразио је задовољство да су организатори, Удружење уролога Србије, изабрали Бијељину за одржавање научног скупа.



-Градска управа ће и у наредном периоду бити искрени партнер и подршка свим научним скуповима”, рекао је Петровић. Уролог из КБЦ Србија др Урош Бабић рекао је да је  ово први конгрес из ове области на простору Републике Српске, ФБиХ и околних земаља.

-Ово је прилика да размијенимо стручна искуства, а ургентна стања су једна од најважнијих тема у клиничкој пракси у хирургији и урологији и сходно томе врло је важно да се апострофирају и обраде на оваквим скуповима”, рекао је др Бабић. Предсједник Удружења уролога Србије др Иван Вуковић, један од организатора научног скупа, изјавио је да је ово први пут да се прича о ургентним стањима у урологији и да је цијели конгрес посвећен управо овој важној тематици, јер сви који дежурају знају о чему се ту ради.



-Знамо да треба да реагујемо хитно, мирне главе и мирних руку и да помогнемо пацијентима”, рекао је др Вуковић. На овом научном скупу учествују уролози из Србије, Републике Српске, ФБиХ, Македоније и Црне Горе, њих око 150 учесника, а како је рекао др Вуковић, “надају се да ће ово постати традиционално мјесто окупљања уролога”.