УДРУЖЕЊЕ УРОЛОГА СРБИЈЕ: ЗАВРШНИЦА НАУЧНОГ СКУПА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ УРОЛОГА СРБИЈЕ: ЗАВРШНИЦА НАУЧНОГ СКУПА У БИЈЕЉИНИ



Извор: Семберија инфо / О. Стјепановић

Данас се завршава стручни скуп “Хитна стања у урологији” који је организовало Удружење уролога Србије, а уз подршку Града Бијељина. Овом тродневном научном скупу одазвало се око 150 уролога и других специјалиста из Србије, Републике Српске, ФБиХ, Црне Горе и Македоније. 

- Бавимо се јако важном тематиком, решавањем хитних уролошких болести, хируршким и конзервативним методама лечења. Скуп је мултидисциплинаран, јер осим уролога, ту су еминентни радиолози, анестезиолози и нефролози. Осим занимљивих предавања, размене знања и искустава и приказа случајева, скуп је важан јер је догра прилика да се уролози упознају, да у интеракцији проналазе најбоља решења за пацијенте”, рекао је предсједник Удружења уролога Србије доц. др Иван Вуковић.



Уз ријечи захвалности др Душку Милићевићу, урологу из Бијељине, као и представницима Града Бијељина,  градоначелнику Љубиши Петровићу и савјетнику градоначелника Радиши Петровићу на несебичној помоћи око организације, јер су препознали значај овако важног научног скупа, др Вуковић је рекао да постоји намјера да и наредних година организују скупове у Бијељини. Савјетник градоначелника Радиша Петровић истакао је да је изор Бијељине за мјесто организације овог скупа, важна порука да медицина и наука уопште, не треба да познаје границе, а посебно границе између Србије и Републике Српске. 

-Треба нам сарадња струковних удружења свих врста, како бисмо границе чинили што невидљивијим и како би идеје и знања били размјењивани без проблема, а посебно задовољство нам је што сте се за мјесто скупа изабрали Бијељину”, рекао је Петровић.