Формиран Савјет за безбједност саобраћаја у Брчко дистрикту БиХ :: Semberija INFO ::

 

Формиран Савјет за безбједност саобраћаја у Брчко дистрикту БиХ


Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине усвојила је Одлуку о формирању Савјета за безбједност саобраћаја на путевима у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине с циљем унапређења саобраћајно-образовног рада, саобраћајне културе и координације свих субјеката који својим дјеловањем могу допринијети већој безбједности саобраћаја.
 
Шеф Одјељења за јавне послове Владе Брчко дистрикта БиХ Ратко Стјепановић истакао је да је ова одлука неопходна јер Полиција Брчко дистрикта БиХ из године у годину биљежи статистику која указује да је безбједност саобраћаја у Дистрикту на ниском нивоу.
 
Стјепановић је навео да се овај савјет састоји од седам чланова којег чине представници надлежних одјељења Владе Брчко дистрикта БиХ, јавних предузећа и установа које имају надлежности над јавним путевима.
 
Предсједник новоформираног Савјета Винко Видовић појаснио је да су надлежности Савјета разматрање питања из области саобраћаја, предлаганје мјера за унапређење безбједности те давање мишљења на Стратегију безбједности саобраћаја на  путевима у Босни и Херцеговини и Стратегију безбједности саобраћаја на путевима у Брчко дистрикту БиХ. Видовић је додао да савјет иницира и доношење законских и подзаконских аката који се тичу безбједности саобраћаја.