БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“ - ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА МЕДИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“ - ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА МЕДИЈЕ



Извор: Семберија инфо / О. Стјепановић

Пријем у знак захвалности медијима за коректну сарадњу, организован је Болници „Свети врачеви“, а директор ове здравствене установе професор др Златко Максимовић је нагласио да је сарадња са медијима коректна.

- Имамо одличну сарадњу и сматрам да смо сви на истом задатку, јер информишете јавност о нашем раду у циљу чувања здравља грађана и пружања што квалитетнијих медицинских услуга. Поносан сам на сва наша одјељења у Болници и на све запослене. Са циљем да грађанима пружимо што квалитетнију услугу, много смо напредовали у области кадиологије, обезбиједили смо 3Д мапинг систем, тако да сада проф. др Лазар Ангелков има све услове за рад као у највећим свјетским центрима, а са својим тимом ће у наредном периоду уводити инове процедуре из електрофизиологије.
Интервентни кардиолози су наш понос на челу са др Ацом Јањичићем, а сви знамо и да ангио сала ради 24 сата дневно. Следеће године у септембру ће се навршити 10 година од рада ове сале, а наредне године ћемо имати још једну.
Што се тиче хирургије, начелник др Милан Тодоровић је увео нове процедуре и тако ће и наставити. Из васкуларне хирургије радимо све што се ради у нашој држави, анеуризме аорте, операције каротидних артерија, бајпасове и све остало што се ради у другим великим центрима. Ово је прилика да напоменем да, као што смо направили ангажман са проф. Ангелковим, ангажовали смо и врсног стручњака, интервентног радиолога, који се бави свим ендоваскуларним процедурама, а прије седам дана смо урадили ендоваскуларну операцију каротидних артерија, уградњом стента. Такође, евидентан је напредак у офталмологији на челу са др Далиборком Јешурић, гдје је урађено преко 1. 500 операција катаракти, а до недавно се ишло у друге градове да би се обавиле ове операције.
Захваљујући напретку у свим областима медицине у нашој здравственој установи, долазе нам и пацијенти из других градова Републике Српске, ФБиХ, Србије, Хрватске и тд. Наравно, не можемо заборавити успјехе ОРЛ на челу са начелницом др Надом Савић, која са својим сарадницима и уз помоћ проф. Арсовића, директора ОРЛ клинике Клиничког центра Србије уводи нове процедуре. Имамо успјешну анестезију, гинекологију, неурологију, педијатрију и друга одјељења гдје се здравствени радници брину о здрављу наших суграђана“, рекао је проф. др Максимовић.На крају обраћања, проф. др Максимовић је свим суграђанима пожелио добро здравље и честитао предстојеће празнике.




На пријему је био и проф. др Небојша Тасић, помоћник директора ИКВ Дедиње и предсједник Удружења ХИСПА. Он је честитао проф. др Максимовићу на изванредним резултатима постигнутим и у 2023. години, не само у стручним, него и менаџерским.
-Ово је једна сјајна болница, која има одличан тим са проф. др Максимовићем на челу, гдје се постижу врхунски резултати. Проф. др Максимовић и ја најављујемо и заједнички конгрес ХИСПЕ који ће одржати у Бијељини у марту наредне године, а окупиће изузетан број стручњака, не само из Српске и Србије, већ и из региона, Европе и свијета, а то најбоље показује да Бијељина постаје центар научног окупљања здравствених радника“, рекао је проф. др Тасић.