Горска служба спасавања - станица Бијељина обиљежила двије године постојања :: Semberija INFO ::

 

Горска служба спасавања - станица Бијељина обиљежила двије године постојања



У четвртак 21. децембра Горска служба спасавања – станица Бијељина је обиљежила двије године постојања, а други рођендан је прослављен организацијом пригодног коктела у Галерији Центра за културу „Семберија“.

Осим коктела, припадници ГСС – станица Бијељина ће организовати добровољно давање крви у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске – Служба Бијељина, док су за вријеме самог коктела представљени нови чланови станице. 

​​

ГСС Бијељина је основана 23. децембра 2021. године, са циљем да спријечи несреће, спасава и пружа прву помоћ унесрећенима на неприступачним теренима. Иако је идеја о оснивању потекла од само тројице ентузијаста, данас бијељинска ГСС броји око 50 чланова, а све је више суграђана који су препознали рад станице и који пружају константну подршку овој организацији. 

Рођенданском коктелу су присуствовали само чланови ГСС Бијељина и на истом су представљени планови за наредни период који ће подразумијевати активности кроз које ће се унаприједити рад станице, а све то са циљем квалитетније реализације радних задатака. Једна од тих активности ће бити организација прикупљања новчаних средстава за набавку теренског возила које би у многоме олакшало рад ГСС – станица Бијељина, те њеним члановима омогућило да у кризним ситуацијама буду експедитивнији и ажурнији. 

Горска служба спасавања – станица Бијељина дјелује на подручју Бијељине, Угљевика и Лопара, али њени чланови неријетко одлазе и у друге општине и градове како би помогли онима који се нађу у невољи.