БИЈЕЉИНСКА ОМЛАДИНА ПО 14. ПУТ ПОКАЗАЛА ХУМАНОСТ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКА ОМЛАДИНА ПО 14. ПУТ ПОКАЗАЛА ХУМАНОСТ


У просторијама Центра за високо образовање у Бијељини данас је реализован завршни дио хуманитарне акције „А зашто ја немам свој пакетић“. Ову традиционалну новогодишњу акцију којом се обезбјеђују пакетићи за бијељинску дјецу већ 14. годину реализују студенти из Бијељине у сарадњи са Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву и члановима Бијељинског удружења младих „БУМ“.



-Хуманитарну акцију „А зашто ја немам свој пакетић“ организовали су студенти Факултета пословне економије затим Педагошког, Правног и Пољопривредног факултета те ученици Пољопривредне и медицинске средње школе из Бијељине. Захваљујемо се свим нашим спонзорима и свим студентима и средњошколцима који су волонтирали током реализације овогодишње акције. Данас очекујемо око 500 дјеце. Ради се о дјеци из социјално угрожених породица, дјеци са сметњама у развоју и дјеци из вишечланих породица које имају троје и више дјеце“, рекла је Маја Секулић, координатор овогодишње акције.

Као и претходних година, значајан дио слаткиша који сачињавају садржај данас подијељених пакетића донирали су грађани Бијељине. Наиме , у периоду од 12. до 17. децембра студенти и средњошколци су волонтирали по бијељинским маркетима, представљајући акцију и прикупљајући донације наших грађана. За други дио садржаја пакетића побринули су се традиционални спонзори ове хуманитарне акције.



-Поред великог броја испита које полажу, наши студенти данас полажу један јако важан испит а то је испит из хуманости. Овом акцијом желимо послати поруку свим осталим студентима али и свим људима у Републици Српској да је важно бити хуман и увијек бити на располагању онима којима је помоћ потребна. Студентски парламент Универзитета у Источном Сарајеву је организовао сличне акцију и у другим градовима у којима има своје образовне институције: Источном Сарајеву, Фочи, Требињу, Палама, Брчком и Бијељини. У Бијељини су наше колеге сакупиле око 800 пакетића који ће бити подијељени на подручју Бијељине и још скоро 300 пакетића који ће бити упућени за дјецу на Косову“, изјавио је Никола Лапчевић, предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву.
 
Семберија инфо