Од другог до 12. јануара биће одржана “Зимска лига у фудбалу” :: Semberija INFO ::

 

Од другог до 12. јануара биће одржана “Зимска лига у фудбалу”


Градска борачка организација, уз сарадњу са Општинским фудбалским савезом и генералним покровитељем, Градском управом Бијељина, и ове године ће, од другог до 12. јануара, организовати популарни спортски турнир  - “Зимску лигу у малом фудбалу”. 

Миодраг Стевановић, предсједник Градске борачке организације, каже да је ова манифестација већ постала традиционална, јер се организује од 1994. године, са изузетком једне године у вријеме пандемије вируса корона.

“Ово је једна од најмасовнијих и напопуларнијих спортских манифестација у зимском периоду у Бијељини. Наш циљ је да ова манифестација у вријеме предстојећих празника уистину буде празник фудбала, да што дуже траје, јер се велики број спортиста у Бијељини бави малим фудбалом и наш град је по томе постао препознатљив. Потрудићемо се да овај турнир организујемо на највишем нивоу и да спортисти и публика десетак дана уживају у фудбалској игри и спортским надметањима. Овај турнир је и хуманитарног карактера, јер ће у организацији турнира учествовати и одређени број ратних војних инвалида који ће за свој рад добити одређену новчану награду”, истакао је Миодраг Стевановић.

Радика Марић, руководилац такмичења “Зимске лиге у малом фудбалу”, каже да је “Зимска лига у малом фудбалу” изузетно добро посјећена спортска манифестација.

“Град Бијељина на својој територији има велики број спортских организација и клубова. Ова манифестација биће организована у свим категоријама,  у сениорској категорији, на нивоу фудбалских клубова Подручне и Општинске фудбалске лиге, као и у свим селекцијама млађих категорија. И ове године наградни фонд је на нивоу прошлогодишњег, те се надамо да ћемо у планираних десетак дана успјешно организовати ову манифестацију у Бијељини. Позивамо све фудбалске клубове, сениорске екипе, да узму учешће у “Зимској лиги у малом гфудбалу”. Ми ћемо, као организатори, учинити све да ова манифестација протекне у фер и коректном спортском надметању. Сваке године смо имали екипе из Србије и ФБиХ на овом такмичењу, јер је “Зимска лига” отворена за све такмичаре из региона. Представљаће нам задовољство да имамо што више учесника из других општина. Наградни фонд је на нивоу прошлогодишњег. У прошлој години сениорска екипа је освојила око десет хиљада КМ, а ту су и награде за фудбалске клубове, пехари, медаље. Имамо новчане награде за омладинске селекције, тако да наградни фонд укупно износи око 20.000 КМ. Прошлогодишњи турнир је био добро посјећен. Током дана одигра се петнаест до двадесет утакмица. Цијена улазнице је симболична и износи 2 КМ. Због тога и имамо велики број посјетилаца на утакмицама”, каже Марић, истичући да се утакмице одигравалу у сали Гимназије. Прве утакмице почињу у девет сати ујутро, док се посљедња дневна утакмица одиграва у 21. сат навече”, каже Радика Марић.

(Семберија Инфо)