Заустављање родно заснованог насиља :: Semberija INFO ::

 

Заустављање родно заснованог насиља


„Презентација налаза мониторинга имплементације Закона о заштити од насиља у породици Републике Српске“ је догађај који Фондација ,,Лара” организује данс, 26. децембра, у Етно - селу „Станишићи“, хотел „Пирг“
 
-Презентацију налаза мониторинга имплементације Закона о заштити од насиља у породици Републике Српске, организујемо у оквиру пројекта „Јачање институционалне подршке за заустављање родно заснованог насиља – фаза ИИ“ (Стренгтхенинг Институтионал Суппорт то Енд Гендер-Басед Виоленце (ГБВ) – Пхасе ИИ), чију реализацију је омогућила Квинна тилл Квинна. Поред презентације налаза мониторинга примјене Закона о заштити од насиља у породици Републике Српске, на догађају ћемо покушати да одговоримо и на питање који су изазови у изрицању хитних мјера заштите и заштитних мјера, као и које новине нам доноси нацрт Закона о заштити од насиља у породици и насиља према женама Републике Српске.
 
Предавачице на догађају ће бити Цвијета Секулић, судија Основног суда у Бијељини и Гордана Видовић, извршна директорица Удружења грађана „Будућност“ из Модриче, најављено је из Тима Фондације ,,Лара”.