Брчко: Озваничен почетак сарадње са Фондацијом будућности у БиХ :: Semberija INFO ::

 

Брчко: Озваничен почетак сарадње са Фондацијом будућности у БиХ



Извор: Влада Брчко дистрикта БиХ

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић, шеф Пододјељења за заједничке послове образовања Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Самир Чорбаџић и посланик у Скупштини Брчко дистрикта БиХ Абдулах Иљазовић одржали су састанак са представницима БХ Futures Foundation (Фондацијом будућности у БиХ) – оснивачем фондације и универзитетским професором на Ла Тробе Универзитету у Мелбурну др Едхемом Чустовићем и чланом Управног одбора ове фондације и шефом развоја технологије у Епл-у Миралемом Салиховићем.

Фондација будућности у БиХ основана је 2015. године с циљем оснаживања младих људи из техничких, природних и других наука кроз програм стипендирања, а окупља 10.000 људи из четрдесет земаља свијета.

На састанку се разговарало о успостављању будуће сарадње, повећању броја стипендиста, успостављању боље сарадње са глобалном бх. заједницом поријекла из Дистрикта, инвестирању и покретању нових компанија те преношењу стручног знања.

„Трагом ове иницијативе планирамо у кратком року организовати конференцију Фондације будућности у БиХ у Брчко дистрикту БиХ на којој ће се презентовати све могућности мултидисциплинарног знања младих људи те подстицати њихове професионалне компетенције стручна знања и вјештине. Ова фондација има за циљ да стручно оспособи, едукује и стипендира младе људе који ће своја знања имплементирати прије свега у Брчко дистрикту БиХ, али и у нашој домовини“, казао је градоначелник.

„Стварамо најбоље услове за младе како би били најбоља верзија себе у Босни и Херцеговини“, истакао је Чустовић додавши да је циљ да се у Дистрикту створи млада база стипендиста који би постали извршиоци промјена.