ГО ДЕМОС Бијељина: Уприличен новогодишњи пријем за медије :: Semberija INFO ::

 

ГО ДЕМОС Бијељина: Уприличен новогодишњи пријем за медије


Градски одбор ДЕМОС Бијељина, вечерас је организовао традиционални новогодишњи пријем за медије, као и годишњу прес конференцију за медије, а том приликом најмлађе су обрадовали новогодишњим пакетићима.



Милан Дакић, предсједник ГО ДЕМОС Бијељина истакао је да странка биљежи констатан раст нових чланова.

-Сви ми који се бавимо политиком, како чланови, тако и симпатизери ДЕМОС-а, али и остали грађани свједоци смо да је ова, 2023. година била година са много изазова. Још увијек се осјећају посљедице проузроковане вирусом корона, која је веома утицала на економију, али и на живот свих грађана.  Што се тиче ДЕМОС-а ми смо задовољни, јер смо успјели допријети до грађана и бити им доступни, а они су нам дали повјерење и гласали за нас. У 2024. години надамо се да ћемо наставити овим темпом проширења, јер у протекла четири мјесеца имамо много нових чланова и симпатизера како у Бијељини, тако и на регији, али и широм РС који заједно са нама желе да се баве политиком и да сви заједно пробамо да направимо боље сутра. Искрено се надамо да ћемо и у 2024. години остати у добрим односима са свим представницима медија, да сарађујемо заједно, а исто тако да останемо досљедни својим ријечима и дјелима, као и да сачувамо повјерење које имамо од грађана“, истакао је Милан Дакић, предсједник Градског одбора ДЕМОС Бијељина и овом приликом свим грађанима града Бијељина пожелио срећне предстојеће празнике и поручио да сви заједно наставе да се боре за боље сутра.



Славиша Вујановић, одборник ДЕМОС-а у Скупштини града Бијељина политичку ситуацију у Бијељини за ову годину оцијенио је као компликовану.



-Послије опозива познто је да градоначелник са својим сарадницима не присуствује скупштина, те да неке одлуке не улазе у скупштинску процедуру. Данас смо на скупштини имали тему усвајања буџета за 2024. годину са ребалансом буџета за 2023. годину. Ребаланс буџета није усвојен, док је буџет за наредну годину усвојен, али опет сматрам да буџет мора бити развојни у интересу града Бијељина. Сви се морамо понашати одговорно према граду и према нашим суграђанима, јер сви имамо одговорност према њима. Сматрам да је Бијељина у протеклом периоду стагнирала и да она мора и може боље и у интересу свих нас је да радимо и сарађујемо. Ја као одборник испред ГО ДЕМОС Бијељина сматрам да је ДЕМОС био конструктиван у раду скупштинске већине и био спреман на сарадњу са свим одборницима у Скупштини града Бијељина, као и са градоначелником а све у циљу развоја града Бијељина. Нажалост, ова несарадња штети развоју града, као и нашим суграђанима и мислим да се то у наредном периоду мора промијенити. И у наредној години желимо да будемо конструктиван партнер да сарађујемо и да у Скупштини града дајемо коректне и конкретне приједлоге и да остваримо сарадњу са представницима Градске управе, јер тренутна ситуација никоме није  интересу. Бијељина је други град по величини у РС и она мора да се развија ка бољем и да буде предводник у развоју РС. То је једна од мојих жеља у наредној години, да се град Бијељина и политички, али и у сваком другом смислу развија у најбољем правцу и буде водећа у РС“, закључио је Вујановић.
 
(Семберија инфо)