КОМПАНИЈА ГЛОБУС ОРГАНИЗУЈЕ САЈАМ МЕСА: У СУСРЕТ САЈМУ МЕСА НОВЕМБАРФЕСТ-У :: Semberija INFO ::

 

КОМПАНИЈА ГЛОБУС ОРГАНИЗУЈЕ САЈАМ МЕСА: У СУСРЕТ САЈМУ МЕСА НОВЕМБАРФЕСТ-У


У организацији Компаније „Глобус“, у Дворовима ће 15. и 16. новембра бити одржан Сајам меса „НОВЕМБАРФЕСТ“, на којем се очекује велики број учесника - произвођача меса и других производа из цијеле БиХ. Ово је трећа сајамска манифестација коју организује Компанија „Глобус“, доказано препознатљива по сјајној организацији ове, а и других манифестација, а све са жељом да се и широј јавности покаже чиме то све Семберија располаже и какве ресурсе има у сточарству и производњи меса. Љубитељи добре забаве и здраве хране, првенствено меса и прерађевина од меса, доброг домаћег вина и пива, обавезно треба да посјете Дворове 15. и 16. новембра. Гурмани и љубитељи доброг залогаја имаће прилику бесплатно дегустирати најквалитетније производе произвођача меса из наше земље и региона, попут кулена, кобасица, сланине, чварака, салата...Велики број производа биће на продају, тако да је ово одлична прилика за куповину квалитетних производа од меса. Директор Компаније „Глобус“  Миленко Зупур изјавио је за портал Семберија иноф да се сајам организује с циљем промоције домаће производње.

-Намјера овог сајма је да ставимо акценат на актуелни производ, привредни продукт у Семберији, а то је месо. Жеља нам је да покажемо ширем окружењу да је месо из Семберије најквалитетније и да је производња здравог меса оно што људи раде овдје ”, рекао је за портал Семберија инфо Миленко Зупур.

Зупур истиче да је Семберија једна од ријетких средина која има квалитетно месо, а Сајам је одлична прилика да се ширем окружењу представе месо, али и све оно што иде уз месо.
 

-Ми желимо да месо представимо из угла месопрерађивача, трговаца меса и месних прерађевинама, али и као гастро понуду Семберије и свега онога што је произведено у Семберији. Када кажемо гастро-угоститељска понуда, онда морамо доћи до туристе и туризма“, прецизира Зупур. 

Када се све то заокружи, каже он, „НОВЕМБАРФЕСТ“ је прилика да се у Семберији представе пољопривреда, сточарство, месопрерађивачка индустрија, гастро-понуда, али и понуда за туристе, који све чешће, долазе у Семберију.

-Уз све то, морамо имати промоције доброг вина, пива и ракије. У окружењу се праве домаћа пива, имамо традиционално култ прављења разних ракија, а винарије у окружењу постају дио наше свакодневице, тако да смо на сајам позвали и винаре из окружења“,  нагласио је за портал Семберија инфо Миленко Зупур.

На Сајму ће, између осталог,  учествовати месопрерађивачи са подручја Семберије, Романије, Крајине, Херцеговине...
 

ИНФОРМАЦИЈЕ

Све информације заинтересовани могу да добију на телефоне 066 719 603, 055 350 404. Котизација за учеснике се не наплаћује’’, поручили су из Компаније „Глобус“.

 
-На Сајму ће бити организоване презентације припремања зимнице од меса,  како то кажу, у зависности од подручја-свињокољ, зимина, посјек..Имаћемо екипе из Срема, Мачве, Фрушке Горе, Крајине, Посавине, Подриња,  сарајевско-романијског подручја, али и семберске екипе из Амајлија, Дворова...“, најављује Зупур. На „НОВЕМБАРФЕСТУ“ биће одржано такмичење у припремању кобасица, чварака, паприкаша, а за све госте биће уприличен и роштиљ, тако да ће, сасвим сигурно, бити потврђено да је Семберија мјесто гдје се једе добра храна.
Како најављује Зупур, у оквиру „НОВЕМБАРФЕСТ’’-а на „Глобусовом“ платоу у Дворовима налазиће се и импровизовани ресторан „Сњежна краљица“ који ће промовисати истоимени Хотел на Јахорини, који је Компанија „Глобус“ закупила на пет година.

-У овом ресторану биће и тамбураши и музика, а добродошли су сви посјетиоци који воле добру музику, храну и пиће“, изјавио је Зупур, додајући да ће посјетиоци имати прилику да купе месо и месне прерађевине по најповојнијим сајамским цијенама.

Каже, за разлику од прошле године, на овогодишњој манифестацији, због сигурности, неће се представити произвођачи из Србије, јер је тамо потврђена афричка свињска куга. Зупур је рекао да је Градска управа Бијељине подржала организацију Сајма, али, како каже, ,,не у оној мјери колико би требало да подрже манифестацију која би требало да постане традиционална и по којој би Бијељина и Семберија биле препознатљиве’’. Према његовим ријечима, манифестацију би требало да подрже ресорна министарства Владе РС. Из Компаније ,,Глобус“ изражавају очекивање да ће „НОВЕМБАРФЕСТ“ постати традиционална манифестација позната у БиХ и региону.

портал Семберија инфо (З.Кусмук)