Градска борачка организација: Подијељено 240 божићних печеница :: Semberija INFO ::

 

Градска борачка организација: Подијељено 240 божићних печеница


У Градској борачкој организацији, традиционално, на Туциндан, подијељено је 240 печеница за Божић.

Миодраг Стевановић, предсједник Градске борачке организације Бијељина подсјетио је да у Бијељини живи око 15.000 демобилиснаих бораца, међу којима је велики број породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.
 

“Ми смо и ове године, уз сарадњу са Градском управом, обезбиједили 240 божићних печеница. Предсједници мјесних одбора имали су задатак да припреме спискове најугроженијих бораца. Дугујемо извињење онима који ове године нису добили печенице, али су их добили у неким ранијим годинама. Ово је наша традиционална акција, коју организујемо сваке године. У Борачкој организацији сам већ десетак година, тако да смо сваке године до сада дијелили око 250 печеница. То је знак пажње према људима који су учествовали у Одбрамбено -  отаџбинском рату. На овај начин им се одужујемо и помажемо да на достојанствен начин обиљеже празнике”, истакао је Стевановић, честитавши демобилисаним борцима Божић и Дан Републике - Девети јануар.

Младен Марић, из Одјељења за борачко - инвалидску и цивилну заштиту Градске управе Бијељина изјавио је да сваке године Градска управа планира средства за набавку печеница најугроженијим припадницима из борачке категорије.
 

“Иза нас је тешка година, јер је афричка свињска куга уништила око 90 одсто фонда свиња у Семберији. Градска управа је обезбиједила 240 печеница за најугроженије демобилисане борце. Одређени број печеница ће преузети организације и удружења која су проистекла из Одбрамбено - отаџбинског рата, док ће други дио бити подијељен посредством мјесних борачких организација које су припремиле спискове најугроженијих демобилисаних бораца. Печенице ће помоћи да божићна трпеза буде богатија за ове демобилисане борце. Градска управа је за набавку пешеница издвојила нешто више од 70.000 КМ из Градског буџета. Подршку демобилисаним борцвима пружамо и посредством Одјељења за борачко - инвалидску заштиту. Трудимо се да сваке године повећавамо тај буџет, као  и давања кроз једнократне новчане помоћи и стамбену адаптацију објеката за најугроженије демобилисане борце. На тај начин помажемо оне категорије које су најзаслужније за стварање Републике Српске и за очување наше државе. Градска управа ће и у наредном периоду давати максималну подршку борачким категоријама”, истакао је Марић.

Нико Кисић, предсједник Скупштине Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила изјавио је да ће двадесет печеница бити подијељено породицама погинулих и несталих бораца.
 

“Ово је једна од најугроженијих категорија демобилисаних бораца. Пензије су мале, инфлација брзо поједе повећање тих пензија. Наши чланови долазе и моле за помоћ. Помажемо онолико колико можемо. Буџет наше организације је око 40.000 КМ, тако да врло мало средстава остаје за додјелу било какве помоћи нашим члановима. Имамо врло добру сарадњу са градоначелником Петровићем И захвални смо на тој подршци”, истакао је Кисић.

Семберија Инфо