Најмлађи пијукали у објекту „Ђурђевак“ ЈУ Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Најмлађи пијукали у објекту „Ђурђевак“ ЈУ Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Бијељина


У холу објекта „Ђурђевак“ ЈУ Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Бијељина малишани који похађају вртић данас су имали прилику да пијучу. Поред пијукања, средње и старије вртићке групе имале су прилику да посјете храм Рођења Пресвете Богородице, гдје су кроз разговор са свештеником научили нешто више о рођењу Исуса Христа.


 
Симонета Вујановић, васпитач у ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина, истакла је да у њиховом вртићу са најмлађима прослављају све празнике, па тако и најрадоснији хришћански празник Божић.
 

-Наши другари доста знају о нашим обичајима. Родитељи се труде да их код куће науче, а и ми у вртићу се трудимо да  различитим пригодним причама и рецитацијама приближимо дјеци наше обичаје и традицију. Најважније је да чувамо наше обичаје и традицију да се не изгубе“, нагласила је Вујановићева.
 

Пијукање је један од најљепших обичаја у нашем крају и везује се за најрадоснији хришћански празник Божић. Овај обичај симболизује благостање у кући, као и множење добра, љубави и слоге у породичном дому.
Семберија инфо