БИЈЕЉИНА: ОБИЉЕЖЕН ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ОБИЉЕЖЕН ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Поводом обиљежавања Дана Републике Српске, 9. јануара, на спомен обиљежју погинулим борцима Семберије одата је почаст, а бројне делегације положиле су вијенце и цвијеће. Ратни војни инвалид Ново Трифуновић је тим поводом је нагласио да је Република Српска трајна категорија и да њене тековине морамо чувати за будућа покољења. Да историјске тековине никада нису биле реализоване без жртава, истакнуто је и на пријему поводом Дана Републике.



-Најбољи синови и кћери нашег народа су своје животе уградили у темеље Српске,   остављајући генерацијама које долазе обавезу њеног очувања“, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић након одавања почасти погинулим борцима. Он је на пријему за представнике привредног и културног живота истакао да се Република Српска мора чувати и снажити у свим сегментима, те да у том циљу и унапређење цјелокупног привредног амбијента треба да буде приоротет.



-Улагање у људе је потребан како би што већи људи остао у нашој Републици Српској, јер без људи, све је узалуд“, рекао је Петровић и захвалио свим привредницима и предузетницима који запошљавају грађане Бијељине.



-Нека нам живи Република Српска, а сви ми заједно ћемо се залагати да Република Српска буде мјесто гдје се живи у уређеном друштву. Радићемо на још бржем и ефикаснијем напретку у Бијељини и Републици Српској“, рекао је Петровић. Предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић је одао почаст погинулим борцима и истакао да Република Српска има све међународно признате елементе државности и народ за који је Српска домовина.



-Република Српска живи у свима нама и живјеће увијек још већа и још јача у свим сегментима друштва“, рекао је Ђурђевић честитајући Дан Републике. Поводом Дана Републике, традиционално се додјељују и признања привредницима и предуезетницима, а то је учињено и овог 8. јануара. У име награђених, Александар Стојановић, власник УР „С цафее“  захвалио се на признању и честитао Дан Републике.


 
-Један сам од организатора и Хуманитарне организације „Божић за све“ која траје већ осам година и гдје се боримо да у сарадњи са Центром за социјални рад омажемо угроженим породицама“, рекао је Стојановић и нагласио да добијена награда подстрек за још активнији рад. У име награђених обратио се и власник и директор БН Телевизије, Владимир Тришић.



-Драго ми је што је БН телевизија присутна у свакој кући у Републици Српској, али и у региону и свијету, а посебно ми је драго што је то медијска кућа која је поникла у Бијељини“, рекао је Тршић захваливши се при том на добијеном  признању.







(Семберија инфо)