Празнични пријем у Угљевику: Српској срцем ударили темеље :: Semberija INFO ::

 

Празнични пријем у Угљевику: Српској срцем ударили темеље


Славећи Дан Републике Српске, у срцима носимо пуно љубави, пажње и захвалности свима онима који су најзаслужнији за њен настанак на овим просторима, поручио је начелник општине Угљевик Василије Перић.



На данашњем традиционалном пријему у поводу Дана Републике Српске, Перић је окупио свештенике Српске православне црквене општине Угљевик, представнике локалне Борачке организације, привреде, политичких странака, директоре предузећа и јавних установа, представнике мјесних заједница, удружења и медија.

-У нашој свијести је велика жртва оних који су ударили темеље, бранили, одрбанили, сачували, оних који су градили и граде Републику Српску. Наша дужност и обавеза је да будемо и марљивији и бољи, посвећени идеалу за који су се многи жртвовали, да учинимо све како би српски народ на овим просторима живио у слободној и бољој Републици Српској-рекао је Перић обраћајући се присутнима.



Перић је истакао да су сви Угљевичани поносни јер је Угљевик дао огроман допринос , за стварање, одбрану и очување, али и за прогрес Републике Српске.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић честитао је Дан Републике Српске суграђанима и свим житељима Српске.



-Наша Република је наш симбол слободе, а ми млађи нараштаји смо поносни на наше очеве који су створили Републику Српску и зато ћемо се трудити да је у миру очувамо и да нам вјечно живи наша Српска-поручио је Лазић.