ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТИМА РЕБАЛАНСА И БУЏЕТА ЗА 2020. ГОДИНУ: УЧЕСТВОВАЛИ ПРЕДСТАВНИЦИ НЕВЛАДИНИХ УДРУЖЕЊА И ГРАЂАНА :: Semberija INFO ::

 

ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТИМА РЕБАЛАНСА И БУЏЕТА ЗА 2020. ГОДИНУ: УЧЕСТВОВАЛИ ПРЕДСТАВНИЦИ НЕВЛАДИНИХ УДРУЖЕЊА И ГРАЂАНА


 Друга јавна расправа о нацртима ребаланса буџета за 2019. годину и буџета за 2020. годину данас је окупила представнике невладиних организација и удружења грађана.

Славко Башић, начелник Одјељења за финансије истакао је да су на расправу позвани представници свих удружења грађана, осим спортских удружења за која је предвиђен посебан термин за јавну расправу.

„Приближно сваке године у буџету се за невладине организације планира ознос од око 400.000 КМ. Имамо више од стотину удружења грађана која се финанансирају буџетским средствима. Ту су удружења која се финансирају кроз општи интерес, али и она удружења која конкуришу за неповратна грант средства. Та средства се морају правдати на основу пројеката које одобрава надлежна комисија. Покушавамо оснажити удружења грађана како би и из других извора покушали обезбиејдити одређена средства за свој рад“, каже  Славко Башић.

Перица Глигић, предсједник Градске организације Црвеног крста Бијељина каже да је Црвени крст задовољан са износом од 35.000 КМ, колико из буџета добије на годишњем нивоу.
 

„Имамо одличну сарадњу са Градском управом и тим средствима успијевамо исфинансирати одређене активности током године“, каже Глигић.

Милорад Јовић, технички секретар Коалиције „Колоси“, каже да коалиција  окупља тринаест удружења која је уврштена међу удружења која су проглашена организацијама од општег интереса за град Бијељина и која могу рачунати на планирани укупни износ од 130.000 КМ, што је непромијењено у односу на прошлу годину.

„Једна смо од ријетких организација која је у прошлој години добила повећање износа средстава за наше активности. Ми добијамо средства за закуп простора који користимо и за административне трошкове. Уколико успијемо да реализујемо и неке пројекте међународних организација, локална зајендица у финансирању пројеката учествује са 30 одсто, што нама пуно значи“, каже Јовић.ж

портал Семберија инфо (Љ.Љубојевић)