Посјета амбасадора Француске у БиХ Брчко дистрикту БиХ :: Semberija INFO ::

 

Посјета амбасадора Француске у БиХ Брчко дистрикту БиХ


Градоначелник Брчко дистрикта БиХ прим. др Зијад Нишић, замјеник градоначелника др Анто Домић и главни координатор Владе Брчко дистрикта БиХ Жељко Антић примили су амбасадора Француске у БиХ Њ.Е. Франçоис Делмаса и политичку савјетницу у Француској амбасади у БиХ Офелију Ибанез.
 
На састанку се разговарало о перспективи Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, плановима развоја, привредним потенцијалима, инвестицијама те корацима које је Брчко дистрикт БиХ предузео на путу ка Европској унији.

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић казао је да је Дистрикт мјесто наујспешнијег постконфликтног помирења са великим привредним, пољопривредним и туристичким потенцијалом.

Замјеник градоначелника др Анто Домић истакао је да је Брчко дистрикт БиХ истинска мултиетничка заједница.
„Очекују нас важне ствари, међу којима је изградња ауто-путева и реконструкција жељезничког коридора. Брчко дистрикт БиХ је једна привредна зона која има потенцијал за привлачење инвестиција”, казао је др Домић.

Он је подсјетио и на успоставу Канцеларије за спречавања корупције и координацију активности на сузбијању корупције у Брчко дистрикту БиХ те на усвајање Закона о спречавању сукоба интереса.

Амбасадор Француске у БиХ Њ.Е. Франçоис Делмас изразио је задовољство због данашњег састанка те поручио да је импресиониран визијом развоја Брчко дистрикта БиХ.

„Јако сам срећан што сам овдје и што имам прилику да у свом мандату дам подршку реформском путу Брчко дистрикта БиХ”, истакао је амбасадор.