Угљевик: Дароване прворођене бебе у овој години :: Semberija INFO ::

 

Угљевик: Дароване прворођене бебе у овој години


Начелник општине Угљевик Василије Перић даровао је данас двије прворођене бебе у овој години из ове подмајевичке општине са по 700 КМ.

Перић је организовао пријем за родитеље два прворођена дјечака истакавши да је општина Угљевик за ову намјену у протеклој години издвојила 60.000 КМ те најавио даљу подршку.

-Поносни смо на на чињеницу да смо међу првима у Српској увели помоћ породиљама, од 400 до 700 КМ за свако новорођено дијете, издвајамо средстава и за вјештачку оплодњу-рекао је Перић.

Он је истакао да је у оквиру програма помоћ породицама у општини Угљевик цјелодневни боравак у вртићу за свако дијете на мјесечном нивоу 95 КМ те најавио ширење капацитета Дјечијег вртића.

-Бесплатна је Школа спорта, пливања, а наши малишани из основне школе су у могућности да уз подршку општине Угљевик бораве на образовним, едукативним и спортским камповима. На овај начин покушавамо да се боримо против пада наталитета и одласка малих-додао је Перић.

Од ове године, према Перићевим ријечима, из локалног буџета издвојиће се материјална средства за дјечије играонице, те превоз ученика за основце и средњошколце.

-У наредној школској години, обезбједићемо бесплатне уџбенике за све основце-најавио је Перић.

Мајка, једног од прворођених беба ове године, Милица Симикић, захвалила је руководству општине Угљевик на дару и пријему.

-Дјечак Милош је наше прво дијете, а у будућности вољела бих да има и сестру и брата-рекла је Симикићева.
Медина Тупковић, мајка дјечака Алија, рекла је да је 700 КМ велика подршка родитељима.

-Рођење дјетета је врхунац у мом животу, а планирамо још дјеце, укупно чевторо-рекла је Тупковићева.

Данашњем пријему присуствовали су предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић, замјеник начелника Вања Зекић, начелник Одјељења за финансије Ружа Јовић и начелник Одјељења за друштвене дјелатности Верица Петровић.