ГРАДСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА НАГРАДИЛА НАЈУСПЈЕШНИЈЕ ОСНОВЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА НАГРАДИЛА НАЈУСПЈЕШНИЈЕ ОСНОВЦЕ


Градска борачка организација Бијељина данас је уприличила завршну свечаност на којој су награђени најбољи ученици који су ове године учествовали на традиционалном избору најбољих литерарних и ликовних радова учесника основних школа са подручја регије Бирча, Семберије, Мајевице и Посавине. Ова активност у организацији Градске борачке организације Бијељина, традиционално се спроводи пуних 17 година а међу генерацијама основаца постала је позната под називом главне теме свих досадашњих литерарних и ликовних конкурса: „Републико Српска у срцу те носим, тобом се поносим“.



У име градоначелника Бијељине свечаност је и званично прогласио отвореном Радослав Остојић, савјетник градоначелника Петровића, који је изразио опредјељење Градске управе да буде на располагању и да подржава пројекте Борачке организације Града Бијељина.



-Ову манифестацију од почетка су подржали Фонд дјечије заштите и тада општинска а сада Градска управа Бијељине. Ту су и школе са регије Семберија и Мајевица да би нам се касније прикључиле и школе са регије Бирча а потом и Посавине. Поред нас из Борачке организације Града Бијељина, ове институције су дале пуни допринос да ова манифестација траје 17 година. Морамо одати признање и наставницима и руководствима свих школа који анимирају дјецу и заједно са дјецом учествују у изради ових радова. На нивоу Борачке организације Републике Српске у посљедње вријеме водимо интензивне преговоре са Министарством просвјете и са Педагошким заводом како бисмо одредили најисправније педагошке начине путем којих ћемо наше најмлађе упознавати са тековинама Одбрамбено-отаџбинског рата. Моја генерација је своје херојство и јунаштво доказивала у рату а сада морамо пружити прилику новим генерацијама да своје херојство и јунаштво доказују на пољу књижевности, умјетности, културе и спорта“, рекао је Радан Остојић, предсједник Борачке организације Републике Српске.

Katarina Pajić, OŠ "Aleksa Šantić" Ugljevik

На конкурс Борачке организације Града Бијељина ове године су се пријавиле 24 основне школе са подручја регије Бирча, Семберије, Мајевице и Посавине. Деветочлани жири је бирао најбољи литерарни рад између 34 достављена док је, када су у питању ликовни радови, пред жиријем био знатно већи посао јер је пристигло преко двије стотине радова. За седам најбоље оцјењених ученика Фонд дјечије заштите Републике Српске обезбиједио је награде у виду десетодневног љетовања на Јадранском мору. На крају вечерашње манифестације жири је за аутора најбољег литерарног рада прогласио Милана Станишића, ученика ОШ „Ћирило и Методије“ док је у конкуренцији ликовних радова за најбољи рад награђена Сандра Рађен, ученица седмог разреда ОШ “Дворови“.

Prvonagrađena, Sandra Rađen, OŠ "Dvorovi"

(Семберија инфо)