ИЗЛАГАЧИ И ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ НА „САЈМУ ЗАВИЧАЈА“ У НОВОМ САДУ :: Semberija INFO ::

 

ИЗЛАГАЧИ И ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ НА „САЈМУ ЗАВИЧАЈА“ У НОВОМ САДУ


У Новом Саду се одржава пети по реду „Сајам завичаја-завичај кроз привреду, туризам и културу".

Манифестацију организује Фонд за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, за чији рад средства обезбjеђује Покрајинска влада Војводине.

Пети по реду сајам, који традиционално окупља Србе из цијелог региона, а у оквиру кога ће вриједности свога краја представити излагачи из Србије, Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Мађарске, Хрватске и Црне Горе отворили су данас министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић као и директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон.

„На сајму се представља око 160 излагача, а међу њима су и представници наше општине“, казао је Горан Тасовац, замјеник начелника општине Лопаре.

Он је навео да су делегација општине и излагачи са Мајевице, на позив Александра Ђедовца, директор Фонда за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону учествовали на поменутој смотри.

Члан делегације општине Лопаре Мирко Николић, је истакао да наведени сајам промовише привредни, културни и туристички потенцијал Србије, Републике Српске и свих земаља гдје живе Срби.

"Циљ ове манифестације је окупљање, повезивање и јачање сарадње институција, организација, завичајних и сродних удружења Срба широм региона", рекао је Николић.