Градска борачка организација Бијељина: Положени вијенци и цвијеће :: Semberija INFO ::

 

Градска борачка организација Бијељина: Положени вијенци и цвијеће


Данас Градска борачка организација Бијељина обиљежава своју крсну славу ,,Света три Јерарха''', „Дан борачке организације“ и „31 годину БОРС-а“.


 
Према програму свечаности, у 12 часова положени су вијенаци и цвијеће на споменик на централном тргу у Бијељини, а у Свадбеном салону великог „Ексклузива“ планирано је ломљење славског колача и славски ручак.


 
-Драго ми је да видим да се данас окупио велики број бораца и ово је прилика да се поклонимо свим нашим саборцима који су изгубили своје  животе, ставрајући Републику Српску и видим да нас још увијек има у довољном броју, спремних да чувамо нашу Републику Српску. Поносни смо на нашу Отаџбину и спремни смо да је бранимо и да је недамо никаквом страном фактору да је урушава. Наша је света обавеза да његујемо традицију и тековине рата'', поручио је, на полагању вијенаца, Миодраг Стевановић, предсједник Градске борачке организације Бијељина, потврђујући да статус бораца и њихових породица у Републици Српској још увијек није на завидном новоу.


 
-Јасно је да има проблема, али ми ћемо се трудити, колико год можемо, да радимо на побољшању статуса бораца и њихових породица'', рекао је Мидраг Стевановић.
 
Радан Остојић, предсједник Борачке организације Републике Српске, подсјетио је да се данас традиционално обиљежава Дан борачке организације, Дан бораца, те крсна слава Градске борачке организације Бијељина – Света три Јерарха.


 
-Традиционално, прије сваке сличне свечаности, ми прво дођемо овдје да положимо вијенце и поклонимо се сјенима оних који су животе дали за стварање Републике Српске. Ми – борци и припадници полиције смо крвљу и дијеловима тијела створили Републику Српску. Наша је обавеза да његујемо традицију и сјећања на све погинуле борце и чувамо РС'', категоричан је био Радан Остојић. 
 
(Семберија инфо)