Све већи број туриста долази у Бијељину: Још једна рекордна година :: Semberija INFO ::

 

Све већи број туриста долази у Бијељину: Још једна рекордна година


Број оних који у Семберију долазе како би се одморили, уживали у добром укусу, посјетили бројне туристичке дестинације, кутлурно-истопријске знаметости све је већи.  Протекла година поново је била рекордна по броју долазака и ноћења од када се мјере статистички подаци. Семберију су прошле године  године посјетило 45.840 туириста од тога 18.569 домаћих и 27.241 страних. У односу на 2022. овај број је већи за 2.819 долазака.
 
Број ноћења је такође у значајном порасту. У нашем граду је протекле године остварено  88.738 ноћења, односно 4.642 више него 2022. године. 
 
Ово су подаци Републичког завода за статистику и у њему су обухваћени само гости који су најмање дан боравили у Семберији. Нису евидентирани гости који долазе у једнодневне посјете нашем граду а њихов број је знатно већи.
 
Протекле године имали смо и повећан број пријављених  "стан на дан", преко 70, што је посљедица акитивности Министарства трговине и туризма РС који су кренули у акцију легализације ових објеката.
 
Туристичка организација Бијељине и у наредном периоду радиће на пуној афирмацији развоја туризма у нашем граду а већ у наредних двадесетак дана очекују нас два велика Сајма на којима ће по први пут Бијељина имати свој штанд гдје ћемо бити у прилицу да Први сајам је у Београду  од 22. до 25. фебруара, а одмах након тога и Сајам у Бањалуци од 1. до 3. марта.