Најављена јавна расправа о Студији утицаја на животну средину Центра за управљање отпадом Брчко дистрикта БиХ :: Semberija INFO ::

 

Најављена јавна расправа о Студији утицаја на животну средину Центра за управљање отпадом Брчко дистрикта БиХ


Шеф Одјељења за комуналне послове најавио јавну расправу о Студији утицаја на животну средину Центра за управљање отпадом Брчко дистрикта БиХ.
 
Шеф Одјељења за комуналне послове Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Мајазудин Вехабовић на данашњој конференцији за медије истакао је да су започети интензивни радови на изради пројектне документације за Центар за управљање отпадом у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине.
 
„Идејни пројекат је завршен, добили смо двије студије. Користим прилику да позовем све грађане Брчко дистрикта БиХ на јавну расправу која ће се одржати 26. фебруара 2024. године у 13.00 часова у Дому културе, гдје ће имати прилику да изнесу своја мишљења, запажања и сугестије“, казао је Вехабовић.

Вехабовић је навео да је по завршетку јавне расправе и добијања еколошке дозволе наредни корак израда главног пројекта.

„Да би ишли ка изради главног пројекта, прво морамо изабрати консултанта за израду пројектног задатка, након чега слиједи конкурс за избор пројектанта. Сљедећи корак је ревизија и уколико не буде примједби слиједи одобрење за грађење“, истакао је Вехабовић.
 
Он је додао да се Центар за управљање отпадом увелико разликује од актуелне депоније, чија ће санација врло брзо започети.
 
„Планирано је да ова депонија буде под кровом, биће направљен приступни пут, воду смо довели, доводимо и струју и због тога неће остављати утисак да се ради о депонији“, казао је Вехабовић нагласивши да су примијењени сви европски стандарди.
 
 
Влада Брчко дистрикта БиХ - СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ